Terug naar de pagina
Heb je vragen? Bel 070 - 3643070 of mail ons!
Aangemaakt op: 24 mei 2019

Den Haag... in 2030!

Een aardgasvrij en groen Den Haag, dat is de visie die wij hebben voor onze stad. Maar wat betekent dit nou precies? Om dat overzichtelijk te maken, lanceren we een infographic waarin de onderwerpen energiebesparing en vergroening uiteengezet worden.

Deel pagina:

Den Haag... in 2030!

Kadernota Duurzaamheid

Op 16 mei stemde de gemeenteraad in met de Kadernota Duurzaamheid. Hierin zet het college de ambities uiteen die moeten leiden tot het behalen van de klimaatdoelstellingen voor 2030. De Kadernota bestaat uit vier thema’s: schone energievoorziening, betere leefomgeving, duurzaam stedelijk vervoer en een duurzaam gebruik van grondstoffen. De eerste twee thema’s over schone energievoorziening en een betere leefomgeving zijn thema’s waar wij als Duurzaam Den Haag de afgelopen jaren hard aan gewerkt hebben.

Lees hier de Kadernota Duurzaamheid van de gemeente Den Haag.

We doen het samen

Als Den Haag wil in 2030 een klimaatneutrale stad wil zijn, betekent het dat we onder andere de CO2-uitstoot moeten verminderen. Circa 40% van deze CO2-uitstoot komt van de verbranding van aardgas voor de kwart miljoen Haagse woningen en gebouwen, wat gelijk staat aan ongeveer 800 kiloton CO2 per jaar (van de in totaal bijna 2000 kiloton per jaar aan uitstoot voor stroom en warmte). Dit komt doordat we koken op gas en onze woningen verwarmen met een cv-ketel. Om Den Haag boven de zeespiegel te houden en een stad achter de duinen te blijven, zullen we dus geen vervuilende fossiele brandstoffen meer moeten gebruiken. En dat betekent onder andere dat we van het gas af zullen gaan. Om deze opgave voor elkaar te krijgen moeten we dit samen doen, van onderop en bewoners en ondernemers aan het roer zetten. En dat is waar wij in geloven, de Haagse Krach van de Haagse bewoner.

Den Haag in 2030

Maar van het gas af gaan, wat houdt dat nou precies in voor de inwoners van Den Haag? En waarom moeten we meer groen in de stad krijgen? Om je daar een idee van te geven lanceren we de Den Haag 2030 infographic. In deze infographic laten we zien welke puzzel we samen moeten oplossen en lichten we energiebesparing en vergroening toe. We geven je tips over hoe je zelf al aan de slag kunt om bij te dragen aan de Haagse droom voor 2030. 

Meer blog

Joris Wijsmuller nieuwe directeur-bestuurder Duurzaam Den Haag en Klimaatfonds

Joris Wijsmuller nieuwe directeur-bestuurder Duurzaam Den Haag en Klimaatfonds

Vertrekkend directeur Heleen Weening is heel blij met haar nieuwe opvolger

Lees verder
'Help mensen met hun problemen, dan komt duurzaamheid vanzelf'

'Help mensen met hun problemen, dan komt duurzaamheid vanzelf'

Voorlopers verduurzamen toch wel, die hoef je niet te helpen. De grote massa, daar gaat het om. Dat...

Lees verder

Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 15.00 uur.

Stuur een bericht