Terug naar de pagina
Heb je vragen? Bel 070 - 3643070 of mail ons!

De Tuinen van Mariahoeve verbinden

Door middel van moes- en vlindertuinen wil de stichting een bijdrage leveren aan bewustwording

Deel pagina:

De Tuinen van Mariahoeve verbinden

Tuinen inrichten en verbinden. Dat is waar stichting De Tuinen van Mariahoeve zich mee bezighoudt. De stichting is opgericht door het samenvoegen van verschillende, bestaande tuinen. De Tuinen van Mariahoeve wil mensen bewuster maken van hun omgeving en hen laten nadenken om die leefomgeving zo prettig mogelijk te maken. Wijkpark De Horst is daarbij het kloppende hart.

Door middel van moestuinen en vlindertuinen wil de stichting een bijdrage leveren aan bewustwording van en educatie over duurzaamheid. De bestaande moestuin in wijkpark De Horst, de Mariahof, is hierbij het voorbeeld. Door zelf voedsel te telen en een prettige leefomgeving te creëren voor mens en dier zien buurtbewoners van dichtbij wat verduurzaming kan beteken. Namelijk beter gebruik van de openbare ruimte, verantwoordelijkheid voor je eigen leefomgeving, schonere lucht, gezonder én gevarieerder voedsel en, niet te vergeten, sociale contacten.

Voorbeeld- en inspiratiefunctie

Om de wijk Mariahoeve te verduurzamen wil stichting De Tuinen van Mariahoeve nog meer moestuinen en vlindertuinen aanleggen. Maar er zijn meer ideeën. Om mensen kennis te laten maken met groentes uit de eigen wijk, is het idee ontstaan om pop-up stores in leegstaande ruimtes in winkelcentra om te toveren tot groentewinkel met de producten uit deze moestuinen. Ook kunnen bezoeker hier worden geïnformeerd over het zelf aanleggen van een moestuin.Daarnaast willen de initiatiefnemers cursussen over duurzaamheid en andere activiteiten, zoals wandelroutes langs duurzame wijkprojecten, organiseren om buurtbewoners te informeren en vooral te enthousiasmeren. 

De cursussen en activiteiten hebben hierbij voornamelijk een voorbeeld- en inspiratiefunctie. Onderwerpen als zelf composteren (afval omzetten in potgrond), tuinieren op balkons en kleine ruimtes en de kringloopeconomie (productie en hergebruik van duurzame goederen) komen dan ook zeker aan bod. De stichting wil vooral laten zien dat duurzaamheid niet duur en ingewikkeld hoeft te zijn, en dat het leuk is om bewuster met je eigen leefomgeving om te gaan, en geeft zelf het goede voorbeeld. Kijk op hun facebookpagina voor meer informatie over De Tuinen van Mariahoeve.

Meer blog

De Van Swietenstraat is een echte koploper!

De Van Swietenstraat is een echte koploper!

In 2020 heeft Kopgroep2030 samen met de bewoners van de Van Swietenstraat het Energie uit de...

Lees verder
Jos en zijn buren hebben 22 daken vergroend

Jos en zijn buren hebben 22 daken vergroend

Jos heeft met zijn buren samen van wel 22 daken een groen dak gemaakt! Hij vertelt hoe ze dat...

Lees verder

Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 17.30 uur.

Stuur een bericht