Terug naar de pagina
Heb je vragen? Bel 070 - 3643070 of mail ons!
Aangemaakt op: 19 mrt. 2020

5 tips voor het vergroenen van je tuin

Maak je tuin klimaatvriendelijk met behulp van deze tips!

Deel pagina:

5 tips voor het vergroenen van je tuin

De zon komt steeds vaker tevoorschijn en de temperatuur gaat langzaam omhoog. Ook wordt de omgeving langzaam weer groener. Dit is dan ook het moment om de bloei in gang te zetten in je eigen tuin.
Wij geven je 5 tips hoe je nu al kan beginnen met het vergroenen, zodat je in de lente kan genieten van een mooie groene tuin.

1. Vervang je tegels door groen

Door je tegels te vervangen door groen, maak je je tuin veel klimaatvriendelijker. Omdat de grond in je tuin meer water op kan vangen, is er minder wateroverlast. Ook is groen goed tegen de hitte in je tuin en stad. Als de temperatuur stijgt houden tegels al deze hitte vast. Meer groen in je tuin en minder tegels zorgt ervoor dat het een stuk frisser is in je tuin en in de stad. Je kan je tegels inruilen voor planten bij Operatie Steenbreek!

2. Zet een regenton in je tuin

Door een regenton in je tuin te plaatsen zorg je ervoor dat je ook voor drogere periodes water hebt opgevangen. Zo kan je je bloemen en planten voorzien van water. Je hoeft geen schoon water uit de kraan te gebruiken en bespaar je weer water.

3. Kies de juiste planten en bloemen

In april en mei beginnen veel planten en bloemen weer op te bloeien. Een aantal planten en bloemen doet het extra goed in deze tijd van het jaar, bijvoorbeeld Blauweregen, Vergeet-mij-nietjes en Pioenen. Als je deze nu plant, kan je de hele lente genieten van een kleurrijke groene tuin!

4. Vergroen je dak

Heb je alles in je tuin vergroend? Ga dan voor het vergroenen van je dak. Met een groen dak isoleer je je huis beter. Ook zorgt het net zoals het vergroenen van je tuin voor een lagere temperatuur in de stad.

5. Onkruid? Geen probleem!

Onkruid wordt vaak gezien als een groot probleem waar je zo snel mogelijk van af wil zijn. Toch is een aantal onkruiden niet zo nutteloos als we meestal denken.

Paardenbloem, brandnetel en zevenblad, kun je goed gebruiken in de keuken. Van brandnetels en paardenbloemen kan je bijvoorbeeld thee maken. Zevenblad kan je gebruiken als kruid in je soep. Dus de volgende keer als je kruiden nodig hebt: kijk even in je tuin of er nog wat lekkers groeit!

Meer blog

'Maai mei niet' voor bloemen en bijen

'Maai mei niet' voor bloemen en bijen

Tijdens de hele maand mei laten we gezamenlijk het gazon groeien en maaien we minder om vlinders,...

Lees verder
Biodiversiteit in de stad: wat kun je zelf doen?

Biodiversiteit in de stad: wat kun je zelf doen?

De eerste lekkere dagen van het jaar zijn aangebroken. Dat betekent dat iedereen druk bezig is de...

Lees verder

Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 15.00 uur.

Stuur een bericht