Energie besparen

Be­wo­ners­ini­ti­a­tie­ven en energiecoaches in Scheveningen

Sluit je aan bij een bewonersinitatief in jouw buurt! Of schakel de hulp in van een energiecoach

Bewoners aan de slag in Scheveningen

In Scheveningen zijn verschillende bewonersinitiatieven die zich inzetten voor duurzaamheid. Neem gerust contact met ze op. Ze organiseren activiteiten, collectieve inkoopacties en weten precies wat er in jouw buurt speelt. In sommige buurten zijn ook energiecoaches actief.

Gasvrij Scheveningen

Gasvrij Scheveningen ondersteunt bewoners van Scheveningen met het verduurzamen van hun woningen. Regelmatig organiseren ze bijeenkomsten, workshops of thema-avonden om nog meer Scheveningers op de hoogte te stellen van de laatste ontwikkelingen.

Energiecoaches - Scheveningen

Gasvrij Scheveningen heeft energiecoaches. Een energiecoach is een vrijwillige bewoner uit jouw wijk. Die geeft onafhankelijk, gratis, lokaal en vrijblijvend advies over het verduurzamen van je woning.

Duurzaam Duinoord - Duinoord

Duurzaam Duinoord is een buurtinitiatief dat de wijk groener en duurzamer wil maken. Dat doen ze met een eigen podcast, regentonacties, groene-dakenacties en andere evenementen.

Energiecoaches - Duinoord

Duurzaam Duinoord heeft energiecoaches. Een energiecoach is een vrijwillige bewoner uit jouw wijk. Die geeft onafhankelijk, gratis, lokaal en vrijblijvend advies over het verduurzamen van je woning.

Buurtenergie Statenkwartier - Statenkwartier

Buurtenergie Statenkwartier is een bewonersvereniging die het Statenkwartier meer duurzaam wil maken. Er is een wekelijkse spreekuur met informatie over acties en tips voor het verduurzamen van jouw huis. Bijvoorbeeld over zonnepanelen, warmtepompen en isoleren. Ook worden er geregeld bijeenkomsten georganiseerd.

Buurtenergie Statenkwartier werkt samen met het Wijkoverleg Statenkwartier en andere bewonersorganisaties, de overheid en particuliere initiatiefnemers.

Wijkvereniging Duttendel & Wittenbrug - Duttendel & Wittenbrug

De Wijkvereniging Duttendel & Wittebrug heeft een aparte commissie duurzaamheid. De focus ligt op de energietransitie. De wijk werkt hierbij samen met de Archipelbuurt, het Van Stolkpark en Buurtschap 2005. Er worden acties georganiseerd met focus op isolatie en zonnepanelen. Ook is er een aparte commissie groen die het groene karakter van de wijk bewaakt. De bomen ‘met een randje’, bloemen en bijen en vlinders in de wijk worden in goede conditie gehouden en en verbeterd.

Mist jouw bewonersinitiatief?

Heb jij zelf een bewonersinitiatief dat mist op deze pagina? Laat het ons weten!

Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 15.00 uur.

Stuur een bericht