Energie besparen

Be­wo­ners­ini­ti­a­tie­ven en energiecoaches in Segbroek

Sluit je aan bij een bewonersinitatief in jouw buurt! Of schakel de hulp in van een energiecoach

Bewoners aan de slag in Segbroek

In Segbroek zijn verschillende bewonersinitiatieven die zich inzetten voor duurzaamheid. Neem gerust contact met ze op. Ze organiseren activiteiten, collectieve inkoopacties en weten precies wat er in jouw buurt speelt. Je kan je natuurlijk ook zelf aansluiten bij een initiatief. In sommige buurten zijn ook energiecoaches actief.

De Groene Regentes - Regentesse- en Valkenboskwartier

De Groene Regentes heeft een mooie droom: de hele wijk groen en van het gas af! De bewoners zetten zich in voor een groen en duurzame wijk. Dat doen ze met bijeenkomsten, collectieve inkoopacties voor zonnepanelen, deelauto's en werkgroepen.

Energiecoaches - Regentesse- en Valkenboskwartier

De Groene Regentes heeft energiecoaches. Een energiecoach is een vrijwillige bewoner uit jouw wijk. Die geeft onafhankelijk, gratis, lokaal en vrijblijvend advies over het verduurzamen van je woning.

Vogelwijk Energie(k) - Vogelwijk

Vogelwijk Energie(k) is een vereniging van zo’n 250 enthousiaste mensen in de Haagse Vogelwijk. De bewoners werken samen om de wijk duurzaam te maken. Ze hebben als doel een CO2-neutrale wijk in 2040! De bewonersgroep organiseert energiebesparingsacties, geeft informatie en steunt deelauto's.

De Groene Mient - Vruchtenbuurt

Groene Mient is een sociaal ecologisch woonproject in de Vruchtenbuurt in Den Haag. Ze organiseren regelmatig rondleidingen.

Sterk op Stroom - Vruchtenbuurt

Sterk op Stroom is een energiecoöperatie opgezet door bewoners van de Vruchtenbuurt. Ze werken aan een slim electriciteitsnetwerk. Als lid van de coöperatie kan je binnenkort zonne-energie aan je buurman geven of verkopen.

Warm in de Wijk - Vruchtenbuurt

Warm in de Wijk is een coöperatie die zich inzet voor duurzame warmte in de Vruchtenbuurt. Leden van de coöperatie beslissen mee over hoe de Vruchtenbuurt van het aardgas af kan gaan. Leden kunnen hun wensen en expertise inbrengen door actief deel te nemen aan de activiteiten van de coöperatie. Vanuit de bewonersorganisatie zijn op eigen initiatief energiecoaches actief.

Bomenbuurt Online - Bomen- en Bloemenbuurt

De werkgroep Duurzaamheid Bomen & Bloemenbuurt (BLOB) valt onder bewonersinitiatief Bomenbuurt Online. De werkgroep onderzoekt samen met bewoners welke ideeën er zijn om de buurt duurzaam te maken. Er kan iemand bij jou thuis langskomen met een warmtecamera om te zien waar een warmtelek is in jouw woning. Ook organiseert de BLOB regelmatig Energyparties. Heb jij zelf een goed idee? Meld je dan aan bij de BLOB!

Energiecoaches - Bomen- en Bloemenbuurt

De duurzame BLOB heeft energiecoaches. Een energiecoach is een vrijwillige bewoner uit jouw wijk. Die geeft onafhankelijk, gratis, lokaal en vrijblijvend advies over het verduurzamen van je woning.

Mist jouw bewonersinitiatief?

Heb jij zelf een bewonersinitiatief dat mist op deze pagina? Laat het ons weten!

Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 15.00 uur.

Stuur een bericht