Terug naar de pagina
Heb je vragen? Bel 070 - 3643070 of mail ons!

Bomen voor Den Haag

Gratis bomen voor Haagse bewoners, organisaties, scholen en bedrijven!

Deel pagina:

Bomen voor Den Haag

SAMEN GAAN WE VOOR MEER BLAD VOOR DE STAD

We geven dit jaar weer 1.000 bomen weg! En we hebben goed nieuws. Bomen voor Den Haag is dit jaar niet alleen voor bewoners, maar ook voor bedrijven, organisaties en scholen die hun terrein willen vergroenen. Aanmelden voor een boom kan tot en met 31 juli. We leveren de bomen eind november.

Waarom bomen voor Den Haag?

Gemeente Den Haag geeft bomen weg om Den Haag groener en mooier te maken. Maar vooral ook beter bestand tegen het veranderende klimaat. Het is vaker erg warm en we hebben steeds meer zware regenbuien. Bomen zorgen voor verkoeling bij hitte in de zomer en zorgen ervoor dat het water van hevige regenbuien beter de grond in kan lopen.

Vraag nu een boom aan!


Goed om te weten: de boom is 3 meter hoog wanneer hij wordt bezorgd. Dat is groter dan op deze foto.

Spelregels Bomen voor Den Haag

Er zijn een aantal spelregels waar we ons aan houden om de actie eerlijk te laten verlopen. Lees deze goed door voordat jij jouw boom aanvraagt:

  • Alleen bewoners, organisaties, scholen en bedrijven uit Den Haag kunnen zich aanmelden voor een boom. De boom wordt dus in Den Haag geplant.
  • Per huishouden kan je één boom aanvragen, met een maximum van tien bomen bij een gezamenlijke aanvraag. Vraag je bijvoorbeeld met drie huishoudens (appartementen) uit een VvE bomen aan, dan mag je maximaal drie bomen aanvragen.
  • Een commerciële organisatie kan maximaal vijf bomen aanvragen.
  • Een niet commerciële organisatie, zoals een stichting, sportvereniging of school, kan maximaal tien bomen aanvragen.
  • De bomen kunnen alleen aangevraagd worden voor privéterrein en niet voor de openbare ruimte. Dit kan bijvoorbeeld je voor- of achtertuin zijn, een gemeenschappelijke buitenruimte van een woningcorporatie of een schoolplein. We geven geen bomen weg voor in de straat of op een openbaar plein.
  • Voor het planten van een boom moet toestemming zijn van de eigenaar van de grond. Woon je bijvoorbeeld in een huurwoning en wil je een boom in de tuin planten? Vraag dan eerst goedkeuring aan de verhuurder.
  • De boom moet in de grond geplant worden, dus niet in een pot. Daar zijn deze bomen te groot en niet geschikt voor.
  • Er moet voldoende groeiruimte zijn voor de boom. Bij de veel gestelde vragen leggen we je uit waar de locatie aan moet voldoen.
  • De boom wordt door de ontvanger zelf geplant. Wij leveren de boom, potgrond, een boomband en spijkers bij jou af en daarna plant je de boom zelf.
  • De boom mag niet gebruiken voor herplantingsplicht bij scholen of sportverenigingen

Is dit nog niet helemaal duidelijk? Lees hier de antwoorden op veel gestelde vragen.


Goed om te weten: de boom is 3 meter hoog wanneer hij wordt bezorgd. Dat is groter dan op deze foto.

Keuzelijst Bomen voor Den Haag

Je kunt kiezen uit verschillende boomsoorten. In de keuzelijst leggen we ze allemaal aan je uit. Zo kun jij een boom kiezen die goed bij jouw locatie past. Veel bomen zijn geselecteerd omdat ze van origine uit de omgeving komen. Bijvoorbeeld appels en kersen. Deze inheemse soorten dragen extra bij aan de biodiversiteit in de stad.

Houd er rekening mee dat wij vrij grote bomen uitdelen. Zelfs de kleine bomen worden zo'n vier meter hoog. De bomen zijn op moment van leveren al rond de drie meter hoog. Dat betekent dat ze in het voorjaar na de aanplant ook meteen al prachtig bloeien!

Vraag nu een boom aan!

Plan Boom

Bomen voor Den Haag is onderdeel van de landelijke Plan Boom campagne van de Natuur en Milieufederatie. Samen planten we 10 miljoen bomen door het hele land voor een groener, gezonder en mooier Nederland! Gemeente Den Haag gaat voor meer blad voor de stad, in 2030 willen we 5% meer blad. Plan Boom en Bomen voor Den Haag worden mede mogelijk gemaakt door Gemeente Den Haag en de Nationale Postcode Loterij.

Meer over activiteitMeer activiteiten

Doe mee met dit Europese programma en verbeter jouw buurt!
4 nov

Doe mee met dit Europese programma en verbeter jouw buurt!

Den Haag moet verduurzamen. Dat betekent dat de straten in jouw wijk binnenkort misschien wel open...

Lees verder

Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 15.00 uur.

Stuur een bericht