Terug naar de pagina
Heb je vragen? Bel 070 - 3643070 of mail ons!

Bomen voor Den Haag – krijg een gratis boom!

Gemeente Den Haag geeft gratis bomen weg.

Deel pagina:

Bomen voor Den Haag – krijg een gratis boom!

MEER DAN 1400 BOMEN WORDEN NU UITGEDEELD AAN BEWONERS

Afgelopen zomer kon je je aanmelden voor een gratis boom. We kregen ontzettend veel aanmeldingen binnen, vanuit de hele stad.

Heb je de actie net gemist? Niet getreurd. Volgend jaar delen we weer gratis bomen uit aan inwoners van de stad. Zo werken we samen aan meer blad voor de stad! Schijf je in voor de Duurzaam Den Haag nieuwsbrief zodat je als eerste weet wanneer we dit gaan doen. Volgend jaar kunnen ook bedrijven, scholen en andere organisaties zich aanmelden.

Levering van de bomen

Op dit moment zijn we de ruim 1400 aangevraagde bomen aan het bezorgen bij de bewoners. Dat doen we samen met het groenbedrijf.
De bezorgperiode is tussen 22 november en 3 december, hier heb je als het goed is een e-mail over ontvangen.

Voor meer informatie en bij vragen, neem een kijkje op onze pagina veelgestelde vragen over Bomen voor Den Haag of mail bomenvoordenhaag@duurzaamdenhaag.nl


Let op, informatie over levering van de boom:

We zijn momenteel samen met de leverancier van de bomen bezig met het maken van een bezorgplanning.
We verwachten de bomen half november te leveren. Dat is ook wanneer het plantseizoen start, dus dat komt goed uit.

Krijg jij een boom van Bomen voor Den Haag? Dan hoor je van ons zodra wij precies weten wanneer we komen.

Zo ziet de boom eruit als hij geleverd wordt.

Hulp nodig bij planten?

Als jouw aanvraag is goedgekeurd bezorgen we de boom in het najaar bij je thuis. Verdere informatie over de levering en het planten volgt na de goedkeuring. We verwachten dat je de boom zelf plant. Lukt dat niet? Dan zijn er vrijwilligers die je hierbij kunnen helpen. Mail je hulvraag naar bomenvoordenhaag@duurzaamdenhaag.nl

Bomen voor Den Haag

We gaan Den Haag groener maken! De gemeente Den Haag plant de komende jaren bomen bij en deelt er dit jaar ook 1.000 uit aan bewoners. Duurzaam Den Haag organiseert dit. Meer bomen maken Den Haag mooier en beter bestand tegen het veranderende klimaat. Bomen zorgen voor schaduw in de steeds warmere zomers, ze zorgen dat regenwater beter weg kan lopen in de bodem en zijn een fijne verblijfplaats voor verschillende dieren.


Spelregels Bomen voor Den Haag

 1. Alle inwoners van Den Haag kunnen zich aanmelden voor een boom. Je kan als huishouden meedoen (dus 1 aanmelding per adres).
 2. Als huishouden kan je één boom aanvragen, met een maximum van tien bomen bij een gezamenlijke aanvraag. Vraag je bijvoorbeeld met drie huishoudens (appartementen) uit een VvE bomen aan, dan mag je maximaal drie bomen aanvragen.
 3. De bomen kunnen alleen aangevraagd worden voor privéterrein. Dit kan bijvoorbeeld je voor- of achtertuin zijn, een gemeenschappelijke buitenruimte van de VvE of een gezamenlijke tuin van de woningcorporatie.
 4. Voor het planten van een boom moet toestemming zijn van de eigenaar van de grond. Woon je bijvoorbeeld in een huurwoning en wil je een boom in de tuin planten? Vraag dan eerst goedkeuring aan de verhuurder.
 5. De locatie moet voldoen aan de behoeften van de boom. De bomen moeten natuurlijk goed kunnen wortelen. Daarvoor is minimaal 3m² nodig. De meeste bomen in de keuzelijst hebben ook zo'n nodig. Sommige kunnen ook in de halfschaduw geplaatst worden. Daarnaast moet de boom op minimaal een halve meter van de tuin van de buren staan. De expert van Duurzaam Den Haag beoordeelt hierop jouw locatie.
 6. Kies een boom die past bij de grootte van je tuin. De categorieën zijn:
  1. Kleine tuin: kleiner dan 50 m²
  2. Middelgrote tuin: tussen de 50 m2- 100 m²
  3. Grote tuin: groter dan 100 m²

Is dit nog niet helemaal duidelijk? Lees hier de antwoorden op veelgestelde vragen.


Goed om te weten: de boom is 2 tot 3 meter hoog wanneer hij wordt bezorgd

Keuzelijst Bomen voor Den Haag

Je kon kiezen uit verschillende bomen, afhankelijk van de grootte van jouw tuin. Houd er rekening mee dat de boom op moment van leveren ongeveer 3 meter hoog is. Klik op onderstaande afbeelding voor het overzicht:

Plan Boom

Bomen voor Den Haag is onderdeel van de landelijke Plan Boom campagne van de Natuur en Milieufederatie. Samen planten we 10 miljoen bomen door het hele land voor een groener, gezonder en mooier Nederland! Gemeente Den Haag gaat voor meer blad voor de stad, in 2030 willen we 5% meer blad. Plan Boom en Bomen voor Den Haag worden mede mogelijk gemaakt door Gemeente Den Haag en de Nationale Postcode Loterij.

Meer over activiteitMeer activiteiten

Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 17.30 uur.

Stuur een bericht