Terug naar de pagina
Heb je vragen? Bel 070 - 3643070 of mail ons!

Bomen voor Den Haag – krijg een gratis boom!

Gemeente Den Haag geeft 1.000 gratis bomen weg. Vraag er snel een aan!

Deel pagina:

Bomen voor Den Haag – krijg een gratis boom!

We gaan Den Haag groener maken! De gemeente Den Haag plant de komende jaren bomen bij en deelt er dit jaar ook 1.000 uit aan bewoners. Duurzaam Den Haag organiseert dit. Meer bomen maken Den Haag mooier en beter bestand tegen het veranderende klimaat. Bomen zorgen voor schaduw in de steeds warmere zomers, ze zorgen dat regenwater beter weg kan lopen in de bodem en zijn een fijne verblijfplaats voor verschillende dieren.

Zo werkt het!

We hebben dit jaar 1.000 bomen te vergeven. Deze verdelen we over de inwoners van Den Haag. Aanmelden kan van 24 juni t/m 29 augustus 2021. De bomen worden in het najaar van 2021 bij je bezorgd.

Om in aanmerking te komen voor een gratis boom hoef je maar een paar stappen te doorlopen:

 1. Lees de spelregels door en zorg dat je aan alle voorwaarden voldoet

 2. Vul het aanvraagformulier in

 3. Wacht op je antwoord

 4. Ontvang de boom en plant hem zelf

Goedkeuring van je aanvraag

We willen zeker weten dat de bomen op een goede plek terecht komen met genoeg ruimte en dat er een eerlijke verdeling is tussen de bewoners. Daarom betekent je aanmelding niet automatisch dat je een boom toegewezen krijgt. Wij keuren de aanmeldingen goed met hulp van een expert. Na goedkeuring krijg je bericht of er een boom voor je is gereserveerd.Spelregels Bomen voor Den Haag

 1. Alle inwoners van Den Haag kunnen zich aanmelden voor een boom. Je kan als huishouden meedoen (dus 1 aanmelding per adres).
 2. Als huishouden kan je één boom aanvragen, met een maximum van tien bomen bij een gezamenlijke aanvraag. Vraag je bijvoorbeeld met drie huishoudens (appartementen) uit een VvE bomen aan, dan mag je maximaal drie bomen aanvragen.
 3. De bomen kunnen alleen aangevraagd worden voor privéterrein. Dit kan bijvoorbeeld je voor- of achtertuin zijn, een gemeenschappelijke buitenruimte van de VvE of een gezamenlijke tuin van de woningcorporatie.
 4. Voor het planten van een boom moet toestemming zijn van de eigenaar van de grond. Woon je bijvoorbeeld in een huurwoning en wil je een boom in de tuin planten? Vraag dan eerst goedkeuring aan de verhuurder.
 5. De locatie moet voldoen aan de behoeften van de boom. De bomen moeten natuurlijk goed kunnen wortelen. Daarvoor is minimaal 3m² nodig. De meeste bomen in de keuzelijst hebben ook zo'n nodig. Sommige kunnen ook in de halfschaduw geplaatst worden. Daarnaast moet de boom op minimaal een halve meter van de tuin van de buren staan. De expert van Duurzaam Den Haag beoordeelt hierop jouw locatie.
 6. Kies een boom die past bij de grootte van je tuin. De categorieën zijn:
  1. Kleine tuin: kleiner dan 50 m²
  2. Middelgrote tuin: tussen de 50 m2- 100 m²
  3. Grote tuin: groter dan 100 m²


Is dit nog niet helemaal duidelijk? Lees hier de antwoorden op veelgestelde vragen.VRAAG HIER EEN BOOM AANGoed om te weten: de boom is 2 tot 3 meter hoog wanneer hij wordt bezorgd

Keuzelijst Bomen voor Den Haag

Je kunt kiezen uit verschillende bomen, afhankelijk van de grootte van jouw tuin. Houd er rekening mee dat de boom op moment van leveren ongeveer 3 meter hoog is. Let bij je keuze goed op dat je een boom kiest die past bij de locatie waar jij hem graag zou planten. Wij bekijken bij alle aanmeldingen of de locatie geschikt is voor de boomsoort.

Klik op onderstaande afbeelding voor het overzicht:


VRAAG HIER EEN BOOM AANNa de aanvraag

Aanmelden voor Bomen voor Den Haag kan tot 29 augustus 2021. Tot ongeveer 1 september kunnen we je aanvraag beoordelen. Je ontvangt een e-mail zodra jouw aanvraag is goedgekeurd. Het kan zijn dat we nog wat extra informatie van je nodig hebben. Houd daarom je mailbox goed in de gaten.

Als jouw aanvraag is goedgekeurd bezorgen we de boom in het najaar bij je thuis. Verdere informatie over de levering en het planten volgt na de goedkeuring. We verwachten dat je de boom zelf plant. Lukt dat niet? Dan zijn er vrijwilligers die je hierbij kunnen helpen.

Zo ziet de boom eruit als hij geleverd wordt.


De bomenbus

In de maanden juli en augustus trekken wij met onze bomenbus de wijken van Den Haag in! Dit doen we om bewoners te helpen een gratis boom aan te vragen voor hun (gemeenschappelijke) tuin en natuurlijk om in contact te komen met nieuwe en oude bekenden.

Je kunt ons de komende weken hier vinden:

ronde 1

 • 26 juli op het Hobbemaplein bij de Haagse Markt
 • 27 juli op het Paul Krugerplein
 • 29 juli op de markt in de Stevinstraat
 • 30 juli op het Jonckbloetplein

ronde 2

 • 2 augustus toeren we langs locaties in de Schilderwijk, zoals buurthuizen, het Hannemanplantsoen en het Boerenplein
 • 3 augustus bij Wijkpark Transvaal en kinderboerderij De Woelige Stal
 • 5 augustus in de Pluvierstraat en op het Tesselseplein
 • 6 augustus toeren we langs diverse locaties in Laak, zoals het Laaktheater en de Koffiepot

ronde 3

 • 9 augustus Hobbemaplein en Hoefkade - Schilderswijk
 • 10 augustus Kempstraat en Paul Krugerlaan - Transvaal
 • 12 augustus Surfschool en Frederik Hendriklaan - Scheveningen
 • 13 augustus Lorentzplein - Laak

Plan Boom

Bomen voor Den Haag is onderdeel van de landelijke Plan Boom campagne van de Natuur en Milieufederatie. Samen planten we 10 miljoen bomen door het hele land voor een groener, gezonder en mooier Nederland! Gemeente Den Haag gaat voor meer blad voor de stad, in 2030 willen we 5% meer blad. Plan Boom en Bomen voor Den Haag worden mede mogelijk gemaakt door Gemeente Den Haag en de Nationale Postcode Loterij.

Meer over activiteitMeer activiteiten

Operatie Steenbreek en NK Tegelwippen – Alle tuinen groen. Help Den Haag vergroenen en ontstenen!
7 mrt

Operatie Steenbreek en NK Tegelwippen – Alle tuinen groen. Help Den Haag vergroenen en ontstenen!

Lees verder

Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 17.30 uur.

Stuur een bericht