Energie besparen

Met Duurzaam Den Haag jouw energierekening omlaag!

Samen met Haagse voedselbanken de wijk in

Voor energie die je niet gebruikt, hoef je niet te betalen. Simpel toch? Toch valt er nog bij heel veel mensen thuis winst te behalen met kleine energiebesparende maatregelen. Alleen de impact van deze maatregelen op onze portemonnee is een stuk schever dan we soms denken. Onderzoek door o.a. het Nibud wijst aan dat mensen met een krappere beurs een groter gedeelte van hun inkomen aan hun energiekosten uitgeven. De huizen zijn vaak ouder en slecht geïsoleerd, waardoor warmte verloren gaat. Energie besparen is voor deze groep een nóg beter idee.

Daarom hebben we eind 2020 een campagne opgezet waarmee we ons specifiek richtten op deze doelgroep. Met vijf Haagse voedselbanken in de Schilderswijk, Laak, Moerwijk en Scheveningen hebben we toen 500 energiezuinige ledlampen aan bewoners meegegeven in de pakketten. Naast de lampjes ging onze handige deurhanger met energiebespaartips mee en een aanbod om geïnteresseerden zich in te laten schrijven voor de Direct Bespaaractie van de Gemeente Den Haag. Deelnemers aan deze actie krijgen dan gratis energiebesparende maatregelen die ook nog eens kosteloos thuis worden geïnstalleerd.

Esther Israël van Stek en de Lukaskerk was erg te spreken over de actie:

'Voor iedereen is energiebesparing goed, want ieder mens is verantwoordelijk voor de wijze waarop hij met de aarde omgaat en daarmee het behoud van de aarde voor de generaties na ons. Voor mensen met een kleine portemonnee is het natuurlijk een goede manier om te bezuinigen op de maandelijkse lasten en daarmee meer over te houden voor andere dingen. Je houdt meer over zonder afhankelijk te zijn van een ander.'

Helaas moesten we in november deze actie voortijdig pauzeren vanwege de aangescherpte coronamaatregelen. Alleen in Den Haag zijn er ongeveer 20 voedselbanken en die willen we natuurlijk allemaal helpen. Nu de situatie in Nederland meer toelaat zijn we weer vol op aan de gang. Inmiddels zijn we bij vier voedselbanken geweest en staan er meer op de planning. Grote kans dat jij onze fietskar bij een voedselbank of bij een winkelcentrum in jouw buurt ziet.

Wil jij nou ook energie besparen? Dat kan! Je kunt je namelijk gewoon inschrijven voor de Direct Bespaaractie van de gemeente Den Haag.

Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 15.00 uur.

Stuur een bericht