Nieuws

Feest! We hebben twee nieuwe buurtteams in de Schilderswijk

Buurtgenoten willen aan de slag met afval en meer groen in hun wijk

In de laatste week van juni zijn er niet één, maar twee nieuwe buurtteams gestart in de Schilderswijk. We kijken terug op de feestelijke bijeenkomsten met heerlijk eten en enthousiaste bewoners. Wij hebben zin om aan de slag te gaan!

Veel energie bij buurtteam Teniersplantsoen

Op maandag 26 juni was de startbijeenkomst van het buurtteam Teniersplantsoen in het Mulitcultureel Ontmoetings Centrum (MOC) aan de Teniersstraat. Eerst werd er samen met 14 bewoners gegeten. De maaltijd werd verzorgd door plantaardig restaurant Vegane Glorie. De aanwezige bewoners vinden het belangrijk dat er iets wordt gedaan aan zwerfafval. En ook willen zij meer groen in hun buurt.

Reena Jagram van Duurzaam Den Haag kijkt terug op een geslaagde avond: “Wat een positieve energie. Er zijn 8 bewoners die meteen mee willen doen met het buurtteam. Samen gaan we de strijd aan tegen het zwerfafval en ons hard maken voor meer groen in de buurt.”

We zijn nog wel op zoek naar een geschikte locatie voor de maandelijks bijeenkomsten van het buurtteam. Wil je meedoen of heb je suggesties? Neem dan contact op met Reena.

Maak kennis met buurtteam Schilderswijk-West

Dinsdag 27 juni kwamen ruim 20 bewoners samen in de Jacobahof. Een mooi stukje groen verstopt in de buurt. Onder het genot van een hapje en een drankje gingen bewoners met elkaar in gesprek over het oprichten van een nieuw buurtteam. Drie van hen hadden gekookt. Er waren vegetarische gerechten met invloeden uit de Jemenitische, Marokkaanse en Nederlandse keuken. Dit geeft meteen de cultureel diverse samenstelling van de Schilderswijk weer.

Opvallend waren de actieve houding en gemeenschappelijke verbondenheid tussen de aanwezigen. Volgens Yasmina Boudarbala van Duurzaam Den Haag is dit kenmerkend voor de wijk: “Vijftien bewoners hebben zich direct aangesloten bij het buurtteam.” Ze willen zich gehoord voelen door partijen, zoals de woningbouw en de gemeente. Er is ook behoefte aan meer groen. “Onze kinderen moeten veilig kunnen spelen op een plein wat niet alleen maar uit stenen bestaat,” zei een buurtbewoonster treffend. Ook zwerfafval wordt gezien als een groot en veelvoorkomend probleem. Het grootste deel van de bewoners wil zich graag inzetten voor hun buurt door samen acties te bedenken.

Yasmina: “We kijken terug op een hele geslaagde en energieke avond. Wil je meedoen of meer weten? Neem dan zeker contact met mij op.”

Er komen steeds meer buurtteams bij

Sinds 2018 zijn er onder begeleiding van Duurzaam Den haag buurtteams in Moerwijk, Molenwijk en rondom het Koningsplein. Dit zijn allemaal groepen enthousiaste bewoners die zich op vrijwillige basis inzetten voor een mooie, schone en groene buurt. Sinds 2021 zijn er ook buurtteams in Spoorwijk en Laak Centraal. Wil je je aansluiten of meer weten?

Ik help je graag
Yasmina Boudarbala
Bij mij kun je terecht voor: algemene vragen over duurzaamheid en ondersteuning van bewoners in Schilderswijk en Molenwijk
Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 15.00 uur.

Stuur een bericht