Energie besparen

Energiebank Den Haag en Duurzaam Den Haag bundelen krachten

Vanaf 1 januari 2024 is Energiebank Den Haag onderdeel van Duurzaam Den Haag.

Vanaf 1 januari 2024 is Energiebank Den Haag onderdeel van Duurzaam Den Haag. Dat is heel goed nieuws. Zo kunnen we ons werk voor de stad nog beter op elkaar afstemmen. Duurzaam Den Haag zal ondersteuning bieden op het gebied van communicatie, organisatie, administratie, bereikbaarheid en afstemming. De naam Energiebank en de focus op het ondersteunen van huurders met energiearmoede blijft zoals die nu is.

Samen tegen energiearmoede

De Energiebank leidt vrijwilligers op tot energiecoach voor huurders. Deze coaches komen bij mensen thuis en helpen met energie bespaartips en het installeren kleine energiebesparende maatregelen. Zo wordt hun energierekening lager en neemt het comfort in huis toe. Dat is belangrijk, want energiearmoede is nog altijd een onderschat probleem. Joris Wijsmuller, directeur van Duurzaam Den Haag, zegt: “Helaas is de energiearmoede in Den Haag sinds de energiecrisis gestegen van 9 naar 11 %. Het gaat om bewoners met relatief hoge energiekosten en een laag inkomen. De aanpak van energiearmoede krijgen we alleen snel en goed voor elkaar als we de krachten bundelen.”

Wat gaat er veranderen

In de praktijk zal er na 1 januari voor de bewoners van Den Haag niet direct iets veranderen. Het project energiearmoede, de projectleider en de financiële ondersteuning van de gemeente Den Haag lopen gewoon door. Ook de activiteiten van de energiecoaches, zoals de huisbezoeken, en het organiseren van trainingen voor energiecoaches, gaan onverminderd door. De aansluiting met het landelijk netwerk van de Energiebank Nederland blijft ook intact. De samenwerking met andere energiecoaches die in Den Haag actief zijn vanuit de Haagse Energie Besparingsaanpak (HEBA) wordt nu nog makkelijker.

Wij kijken erg uit naar de samenwerking en weten zeker dat we mensen hiermee nog beter kunnen helpen.

Energiecoach worden

Wil jij zelf energiecoach worden? Meer informatie en aanmelden kan via onderstaande knop.

Ik help je graag
Lennart van der Linde
Bij mij kun je terecht voor: Klimaatfonds, bewonersgroepen ondersteunen (met aardgasvrij maken van de buurt), duurzaam vervoer en energiecoaches
Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 15.00 uur.

Stuur een bericht