Energie besparen

Energie besparen? Deze bewoners gingen aan de slag

Met de bespaarestafette gingen we naar zes bewoners toe

Met energiecoaches Marcus, Ronny en Tom zijn we heel Den Haag doorgefietst voor de bespaarestafette. We hielpen bewoners met het plaatsen van energiebesparende middelen, van radiatorfolie tot buisisolatie. Ook jij kan zo thuis energie besparen.

1. Een tochtband voor onder de deur

Komt er tocht onder de deur door? Plaats dan eenvoudig een tochtband. Zaag of knip hem op maat en plak hem op de deur met de plakstrip. Je zult zien dat je meteen minder kou voelt.

2. Tochtstrips bij de ramen en deuren

Door de kieren bij deuren en ramen kan veel tocht komen. Hier kom je makkelijk vanaf met tochtstrips. Die maken de kieren goed dicht.

Maak eerst het kozijn schoon met een doekje voordat je de strip plakt. En nog een tip: test of het raam of de deur nog goed dicht kan voordat je alles erop plakt.

3. De radiatoren ontluchten

In de radiatoren in je huis kan lucht komen, waardoor er niet overal warm water komt. Daardoor wordt de radiator niet meer geheel warm. Het is slim om af en toe de radiator te ontluchten. Je hebt hiervoor een ontluchtingssleutel nodig en een doekje, voor als er vies water uit de radiator komt.

4. Buisisolatie helpt besparen

Door de buizen in je woning loopt warm water. Maar de warmte gaat deels verloren als de buis door een koude ruimte loopt. Daarom is het goed om de buizen te isoleren. Je kan de isolatiebuizen van schuimrubber kant en klaar kopen met een plakstrip erin. Even meten, op maat knippen en plaatsen maar! Wil je het extra goed doen? Plak er dan nog radiatorfolie omheen.

5. Plaatst radiatorfolie achter de verwarming

Dit is de klassieker als het gaat om energie besparen: radiatorfolie! Deze folie knip je op maat en plaats je met tape of met magneten achter de radiator. Zo gaat alle warmte de ruimte in en gaat er niets verloren.

6. Vensterbankfolie voor onder de vensterbank

Vensterbankfolie is juist nog redelijk onbekend. Je plaatst het onder de vensterbank en boven een radiator. De folie heeft een witte en een zilverkleurige kant. De witte kant gebruik je naar buiten toe. Zo zie je het nauwelijks zitten. De folie zorgt ervoor dat de warmte van de radiator goed de kamer ingaat. Dit is slim om te doen in combinatie met radiatorfolie.

Nog meer energie besparen met het 5-stappenplan

Dit zijn zes voorbeelden van hoe je thuis energie kan besparen. Maar je kunt nog veel meer doen. Er is een handig stappenplan van gemeente Den Haag. Daar staan alle tips in.

Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 15.00 uur.

Stuur een bericht