Energie besparen

Deze blog is € 580 waard; bespaar geld en energie

Bespaar veel geld met deze tips

Veel mensen in Den Haag letten thuis al op hun energieverbruik en zien daarmee hun energierekening flink omlaag gaan. Heb jij er wel eens bij stilgestaan hoeveel je thuis kunt besparen? Je hoeft er vaak nauwelijks iets voor te doen. Ga aan de slag met onderstaande tips en bespaar ook jaarlijks tientallen euro’s!

Bespaar veel geld met deze tips:

 1. Zet de thermostaat een een graadje lager. En met een trui aan heb je het al snel 2 graden warmer!
  Bespaar: € 145 p.j

 2. Zet de thermostaat op 15 graden als je de deur uit gaat of gaat slapen.
  Bespaar: € 145 p.j

 3. Zet de thermostaat een uur voordat je weggaat of gaat slapen op 15 graden. Je woning blijft nog een uur aangenaam warm.
  Bespaar: € 35 p.j

 4. Door radiatorfolie tegen de achterkant van de kachel te plaatsen, hou je de warmte beter binnen. Voor nog geen € 20 aan radiatorfolie kun je al 2 á 3 radiatoren energiezuiniger maken.
  Bespaar: € 35 p.j

 5. Hang gordijnen niet vóór de verwarming en haal meubels weg die de warmte tegenhouden. Haal de zon in huis als deze schijnt. Sluit de gordijnen als de zon weg is om warmte binnen te houden.
  Bespaar € 50 p.j

 6. Douche wat korter. Elke minuut die je korter doucht levert geld op.
  Bespaar € 35 p.j

 7. Gebruik een waterbesparende douchekop. Zo'n douchekop kost ongeveer € 20 en heb je met één persoon in een jaar terugverdiend.
  Bespaar: € 35 p.j

 8. Een volle wasmachine betekent minder wasbeurten per jaar. Dat scheelt water en energie. Het opwarmen van het water in de machine kost namelijk de meeste energie. Je kan veel was al op 30 graden goed schoonwassen.
  Bespaar € 60 p.j

 9. Let bij de aanschaf van nieuwe apparaten op het energielabel. Het zuinigst is een A+++ label. Voorbeeld: een 32 inch televisie met een A++ label verbruikt jaarlijks al snel € 10,- minder dan een zelfde tv met een B label.
  Bespaar € 20 p.j

 10. Gebruik ledlampen. Een ledlamp verbruikt minder energie en gaat langer mee. Elke door led vervangen gloeilamp bespaart al snel € 10,-
  Bespaar € 20,- per lamp p.j.

Je mogelijke besparing in één jaar: € 580! Download de PDF met alle tips!

Wil je meer weten over energie besparen in huis? Neem contact op met onze projectleider Tom Egyedi: tomegyedi@duurzaamdenhaag.nl

Ik help je graag
Lennart van der Linde
Bij mij kun je terecht voor: Klimaatfonds, bewonersgroepen ondersteunen (met aardgasvrij maken van de buurt), duurzaam vervoer en energiecoaches
Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 15.00 uur.

Stuur een bericht