Terug naar de pagina
Heb je vragen? Bel 070 - 3643070 of mail ons!

Klimaatboom voor jarig Klimaatfonds

Tijdens het 10-jarig bestaan van het Klimaatfonds werd er een mooi cadeau in ontvangst genomen van de gemeente Den Haag.

Klimaatboom voor jarig Klimaatfonds

Het Klimaatfonds bestaat 10 jaar. Peter Smit, voorzitter Raad van Toezicht en Heleen Weening, directeur Klimaatfonds/Duurzaam Den Haag ontvingen als dank uit handen van Otto den Ouden namens Liesbeth van Tongeren wethouder Duurzaamheid en Energietransitie een Tegoedbon voor het planten van een klimaatboom in Den Haag.  

Tijdens de feestelijke netwerkbijeenkomst op 21 november vierde het fonds met veel bewonersorganisaties, partners, bedrijven en (maatschappelijke) organisaties de resultaten en impact van het Klimaatfonds. En blikte vooruit hoe het fonds samen met de duurzame community grote stappen kunnen zetten op weg naar een groene en schone samenleving in Den Haag en de regio de komende jaren. 

Tijdens de netwerkbijeenkomst mochten we meer dan 90 gasten verwelkomen.

Sinds de oprichting in 2009 heeft het Klimaatfonds mede dankzij tientallen partners uit het bedrijfsleven en de gemeente Den Haag veel projecten mogelijk gemaakt die hebben geleid tot aantoonbare CO2-reductie en een schone leefomgeving.  

Het fonds zet zich in voor een klimaatneutrale regio Rotterdam-Den Haag, en vraagt bedrijven en overheden om klimaatneutraal te worden door voor elke ton niet-vermijdbare CO2 €20,- in het fonds te storten. Met dit geld ondersteunt het Klimaatfonds vervolgens klimaatvriendelijke projecten van bewoners en maatschappelijke organisaties, die aantoonbaar leiden tot CO2-reductie.  

Het fonds richt zich met bijdragen op bewonersorganisaties en instellingen met een maatschappelijke functie, zoals sportverenigingen, culturele instellingen, welzijnsinstellingen en onderwijsinstellingen. Klimaatfonds Den Haag is het eerste lokale klimaatfonds in Nederland. 

Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 15.00 uur.

Stuur een bericht