Terug naar de pagina
Heb je vragen? Bel 070 - 3643070 of mail ons!
Aangemaakt op: 31 jan. 2022

Nieuwjaarsbijeenkomst 2022

Een duurzaam Den Haag maken we door samen te doen!

Deel pagina:

Nieuwjaarsbijeenkomst 2022

Op donderdag 27 januari waren meer dan 160 duurzame dromers, denkers en doeners bij onze nieuwjaarsbijeenkomst. Vanuit de studio in ons kantoor hebben we allerlei verhalen uit de stad gedeeld. Te gast waren Firyal Hogervorst van gemeente Den Haag en Marcel Keus van buurtteam Spoorwijk en Stichting Schets.

Kijk de online nieuwjaarsbijeenkomst terug

De nieuwjaarsspeech van Heleen

Een nieuwjaarsbijeenkomst is niet compleet zonder de nieuwjaarsspeech van Heleen Weening, directeur van Duurzaam Den Haag. Dit keer vanuit de duinen in plaats van de studio, omdat Heleen thuis in quarantaine zat. Ze kijkt trots terug op 2021. Maar ook vooruit naar 2022, waarin we met elkaar aan de slag gaan. Want een duurzaam Den Haag maken we door samen te doen! Wil je weten wat we in 2021 allemaal gedaan hebben? Bekijk hier de hoogtepunten op de kaart van Den Haag.

Vragen en tips uit de chat

In de chat was het net zo gezellig als op een nieuwjaarsbijeenkomst op locatie. Er zijn goede initiatieven gedeeld, vragen gesteld en er zijn veel tips gegeven. Zoals deze:

Robert: Komt er ook een energiecoöperatie in Rustenburg-Oostbroek?

Tom, Duurzaam Den Haag: Uit je vraag haal ik dat je dat wel zou willen... mooi! Ik weet nog niet van een bestaand initiatief, maar je zou het zelf kunnen starten met een paar enthousiaste buurtgenoten. Vanuit DDH hebben we de afgelopen jaren ervaring opgedaan met het starten van een coöperatie en ook veel mensen in ons netwerk die daar al geruime tijd mee bezig zijn. Die kennis en ervaring delen we graag! Je kunt mij (tom@duurzaamdenhaag.nl) daar altijd even apart over mailen.

Angelique: Vanmiddag door Scheveningen gelopen. Daar kan nog wel wat vergroend worden.

Gaynelle: Wordt ook iets georganiseerd voor bewoners met een balkon of met moestuinieren?

Edwin, Duurzaam Den Haag: Op dit moment organiseren we geen activiteiten voor moestuins en balkons. Maarrr we hebben wel groene live-streams en daar kunnen we zeker tips voor balkontuinieren en moestuinen meenemen. En als er echt veel behoefte is, bijvoorbeeld vanuit het buurtteam kunnen we altijd kijken of we iets kunnen regelen! We hebben in ieder geval contacten met allerlei personen en organisaties uit de stad die er kennis van hebben. Dus laten we contact houden. Je kunt ook nog kijken op www. stadslandbouwdenhaag.nl Stuur gerust een mailtje naar edwin@duurzaamdenhaag.nl.

Trees: dit zijn mijn tips voor een kledingruilketting:

Aanmelden kan op https://nojunkinmytrunk.nl/ket... of op www.kettingkledingruil.nl. En dit is een kinderkledingruilketting in Den Haag West en Scheveningen: https://forms.gle/T2BBYAZbtSfN....

Andreas: BuurtBoerderij De Nijkamphoeve heeft infraroodpanelen boven de tafel op de deel en in het beheerderskantoor. Dit bevalt goed.

Welk duurzaam onderwerp vind jij belangrijk voor 2022?

Deze vraag beantwoordden de deelnemers via een poll. 'Schone energie opwekken en energie besparen' wordt als het belangrijkste onderwerp ervaren. Dat komt goed uit, want ook in 2022 is dat waar we samen met jullie mee aan de slag gaan.


Nieuwjaarsbijeenkomst

Wil je met ons aan de slag voor een duurzaam Den Haag?

Voor deze activiteiten kan je je momenteel aanmelden:

Buurtteams

Doe mee met het buurtteam in Spoorwijk. Stuur een email naar: Anouk@duurzaamdenhaag.nl

Doe mee met het buurtteam in Moerwijk. Stuur een email naar: Amber@duurzaamdenhaag.nl

Doe mee met het buurtteam in Laak. Stuur een email naar: Anouk@duurzaamdenhaag.nl

Doe me met het buurtteam in Molenwijk. Stuur een email naar: Tom@duurzaamdenhaag.nl

Voor bewonersinitiatieven

Heb jij een bewonersinitiatief en wil je onze hulp om duurzaamheid te promoten? Stuur een e-mail naar: Cas@duurzaamdenhaag.nl

Wil je met jouw bewonersinitiatief of bewonersgroep vertellen hoe jullie duurzaam doen? Kom dan langs bij onze podcast! Stuur een e-mail naar: Linda@duurzaamdenhaag.nl.

Energiecoaches

Meld je aan als energiecoach: duurzaamdenhaag.nl/energiecoach

Meld je aan voor een gesprek met een energiecoach: duurzaamdenhaag.nl/energiecoach

App voor gezond eten

Meld je aan voor de Gezonde Super. Een app in ontwikkeling is die je helpt om gezonder te eten. De app wordt in april gelanceerd. Stuur een e-mail naar: Reinder@duurzaamdenhaag.nl

Geschreven door:
Linda
Linda van Laar
 -

"Bij mij kun je terecht voor: communicatie, social media en pers. Ook ben ik de buurt contactpersoon voor Molenwijk/Puntpark."

Neem contact op met:
T 06 39 71 56 93 | linda@duurzaamdenhaag.nl |
Bekijk profiel

Meer blog

'Maai mei niet' voor bloemen en bijen

'Maai mei niet' voor bloemen en bijen

Tijdens de hele maand mei laten we gezamenlijk het gazon groeien en maaien we minder om vlinders,...

Lees verder
Biodiversiteit in de stad: wat kun je zelf doen?

Biodiversiteit in de stad: wat kun je zelf doen?

De eerste lekkere dagen van het jaar zijn aangebroken. Dat betekent dat iedereen druk bezig is de...

Lees verder

Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 15.00 uur.

Stuur een bericht