Terug naar de pagina
Heb je vragen? Bel 070 - 3643070 of mail ons!
Aangemaakt op: 15 okt. 2021

Directeur Heleen Weening wil graag autodelen in Bohemen en Meer en Bos

Kom naar de informatieavond over autodelen op 26 oktober

Deel pagina:

Directeur Heleen Weening wil graag autodelen in Bohemen en Meer en Bos

Directeur Heleen Weening is buurtambassadeur voor autodelen in Bohemen en Meer en Bos. Op 26 oktober is er een online informatieavond over autodelen waar ze je voor uitnodigt.

Wonen in Bohemen en Meer en Bos

Heleen: 'Ik woon met mijn twee kinderen van 10 en 12 jaar in Bohemen en Meer en Bos op de Dovennetelweg. En ik heb een latrelatie met Els. Zij woont heel gezellig 200 meter verderop in de straat. Bohemen is een leuke wijk. Het is net een dorp. Iedereen kent elkaar. Mijn zoon heeft laatst les gehad over steden en dorpen en was ervan overtuigd dat wij in een dorp wonen. Zo leuk is het hier!

Helaas staan er in veel straten aan beide kanten van de straat vaak auto’s geparkeerd waardoor stoep slecht begaanbaar is. Ook kan de buurt nog extra openbaar groen gebruiken waar we elkaar kunnen ontmoeten en waar kinderen kunnen spelen. Daarom moedig ik iedereen aan om te gaan autodelen.'

Wat is autodelen?

Heleen: 'Met coöperatief autodelen ben je samen met buren eigenaar van (elektrische) auto’s: je bepaalt en doet dus alles samen. Het is heel duurzaam, want zo zijn er minder auto's nodig! Je deelt samen de vaste lasten en regelt alles als een gemeenschap. Het is niet commercieel, met als voordeel dat niemand eraan verdient en je alles in eigen beheer hebt.

Het grootste voordeel voor mij is dat je een eerlijke prijs betaalt voor je deelauto. Ook schept het delen van een auto met anderen een band. Wist je dat er sinds kort een subsidie is om het een half jaar uit te proberen?'

Wat verwacht je van autodelen in Bohemen en Meer en Bos?

Heleen: 'Oh, ik verwacht dat het een feestje wordt met een grote groep enthousiaste bewoners die allemaal blij worden van autodelen. Dat we een elektrisch wagenparkje voor iedereen krijgen. Waardoor er altijd een auto beschikbaar is en er 40 auto’s uit de straat weg kunnen. En dat die vrijgekomen ruimte dan groen gemaakt wordt, waar kinderen kunnen spelen en we elkaar kunnen ontmoeten.'

Informatieavond over autodelen

Wil je meer weten over autodelen? Kom naar de autodeelinformatieavond op dinsdag 26 oktober om 20.00 uur. Daar je van alles te weten over (coöperatief) autodelen en hoe de gesubsidieerde proefperiode werkt. Je kunt online luisteren naar en vragen stellen aan bewonersorganisatie DEEL, naar Heleen de buurtambassadeur en twee Haagse buurtcoöperaties. De informatieavond duurt één uur.

Meld je direct aan voor de informatieavond.

Geschreven door:
Linda
Linda van Laar
 -

"Bij mij kun je terecht voor: communicatie, social media en pers. Ook ben ik de buurt contactpersoon voor Molenwijk/Puntpark."

Neem contact op met:
T 06 39 71 56 93 | linda@duurzaamdenhaag.nl |
Bekijk profiel

Meer blog

Joris Wijsmuller nieuwe directeur-bestuurder Duurzaam Den Haag en Klimaatfonds

Joris Wijsmuller nieuwe directeur-bestuurder Duurzaam Den Haag en Klimaatfonds

Vertrekkend directeur Heleen Weening is heel blij met haar nieuwe opvolger

Lees verder
'Help mensen met hun problemen, dan komt duurzaamheid vanzelf'

'Help mensen met hun problemen, dan komt duurzaamheid vanzelf'

Voorlopers verduurzamen toch wel, die hoef je niet te helpen. De grote massa, daar gaat het om. Dat...

Lees verder

Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 15.00 uur.

Stuur een bericht