Terug naar de pagina
Heb je vragen? Bel 070 - 3643070 of mail ons!
Aangemaakt op: 7 okt. 2019

Veel energie op een frisse Nieuwe Energie Bootcamp in Mariahoeve

Deel pagina:

Veel energie op een frisse Nieuwe Energie Bootcamp in Mariahoeve

Dat was ‘m weer! De laatste Nieuwe Energie Bootcamp van het jaar. Op zaterdag 5 oktober stonden we er weer, dit keer in Mariahoeve. Tijdens het Duurzaamheidsfestival, georganiseerd door het wijkberaad Mariahoeve. In het Diamant College konden de wijkbewoners zich verdiepen in energiebesparing en vergroening in en rondom huis.

Speciaal langs gekomen

Het verschil met de afgelopen drie edities van de Nieuwe Energie Bootcamp is dat het festival waar we nu bij aansloten écht gericht was op duurzaamheid. Het programma was gevuld met allerlei duurzame activiteiten over hergebruik, groen, energiebesparing en schone energie. Binnen in het Diamant College konden bewoners dansen op wereldmuziek, tafelgesprekken voeren met duurzaamheidsexperts of creatief aan de slag met oude apparaten. 

Eenmaal buiten kon iedereen meedoen aan de Nieuwe Energie Bootcamp. Het was misschien wat frisser dan tijdens de vorige edities van de Bootcamp, dus bezoekers stonden letterlijk en figuurlijk te springen om mee te doen. Doordat er deze keer geen rijen stonden, zoals bij het Escampfestival konden de bezoekers meteen alle activiteiten doen die ze wilden.  

Muts op en springen maar!

Iedereen van Duurzaam Den Haag had zaterdag de tijd om uitgebreid met bezoekers te praten over energiebesparing en andere verduurzamingsmogelijkheden. Of om een activiteit meerdere keren te doen. Zoals de mevrouw die wel al LED-lampen en waterbespaardopjes had, maar die graag nog aan de slag wilde met radiatorfolie. Zij mocht stiekem drie keer aan het rad van fortuin draaien, en won toen inderdaad een pakketje radiatorfolie!

Concreet aan de slag

De Bootcamps waren dit jaar als onderdeel aangesloten bij bestaande festivals in verschillende wijken. Op die manier hebben veel mensen met Duurzaam Den Haag kennis kunnen maken. En dat niet alleen, veel winnaars gingen naar huis met een energiebesparende maatregel. Zij konden dus direct concreet aan de slag. Andere bezoekers waren al lekker aan de slag met energiebesparing, en konden met de persoonlijke adviesgesprekken weer een stap verder. 

Niet alleen Duurzaam Den Haag gaf zaterdag advies. Wethouder Liesbeth van Tongeren schoof aan bij het inductiekoken om een gevulde wrap te maken. De toekijkende kinderen kregen van haar uitgelegd wat er allemaal in de pan ging. Vonden ze het lekker? ‘Ja, maar niet als er zoveel peper in zit. Of als er tomaat in zit, maar nu is dat niet erg. Deze is wel lekker’.

Wethouder Liesbeth van Tongeren laat zien hoe makkelijk inductie is

Volgend jaar weer?

Ook afgelopen zaterdag is er in Mariahoeve dus weer lekker gekookt, gesprongen voor de foto, gefietst voor smoothies en over energiebesparing gesproken. Het muzikale aapje, dat door aandraaien begon te spelen, was de grote publiekstrekker. De muziek trok de mensen de tent in, en de toegankelijke en speelse Bootcamp deed de rest. Met andere woorden; dit was voor herhaling vatbaar. Ben je nog niet geweest? Kom volgend jaar!  


Meer blog

Joris Wijsmuller nieuwe directeur-bestuurder Duurzaam Den Haag en Klimaatfonds

Joris Wijsmuller nieuwe directeur-bestuurder Duurzaam Den Haag en Klimaatfonds

Vertrekkend directeur Heleen Weening is heel blij met haar nieuwe opvolger

Lees verder
'Help mensen met hun problemen, dan komt duurzaamheid vanzelf'

'Help mensen met hun problemen, dan komt duurzaamheid vanzelf'

Voorlopers verduurzamen toch wel, die hoef je niet te helpen. De grote massa, daar gaat het om. Dat...

Lees verder

Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 15.00 uur.

Stuur een bericht