Terug naar de pagina
Heb je vragen? Bel 070 - 3643070 of mail ons!

Het loket voor al je vragen over energiebesparing en vergroening

Wij helpen je graag verder in ons loket of tijdens de inloopspreekuren

Deel pagina:

Het loket voor al je vragen over energiebesparing en vergroening

Ben je duurzaam bezig en heb je vragen of wil je tips, informatie of inspiratie? Kom dan naar ons inloopspreekuur! Hier krijg je op een laagdrempelige en inspirerende wijze informatie, tips, demo’s en acties om duurzaam te doen. Ben je benieuwd wat je kunt doen om energie te besparen of hoe je een vergroeningsactie in de buurt kunt starten? Bij ons kun je terecht. Kom langs! We helpen je graag. Ook als we je vraag niet direct kunnen beantwoorden, koppelen we je aan iemand binnen ons uitgebreide netwerk.

Bekijk ook eens onze vitrinekast naast ons loket in de Centrale Bibliotheek met allerlei besparingstips om je huis energiezuiniger te maken. Zoals waterbesparende douchekoppen, ledlampen en isolatiemateriaal.

Openingstijden & locaties

 • Loket Centrale Bibliotheek
  Woensdag tussen 13.00 en 16.00 uur, Spui 68, Den Haag (3e etage)

Met het project Nieuwe Energie en Groen in de Buurt gaan we samen met bewoners drie buurten verduurzamen: Molenwijk, Moerwijk-Oost, en Regentesse-Koningsplein en omgeving. Daarbij bepaalt de buurt zélf hoe de transitie naar ‘Nieuwe Energie en Groen in de Buurt’ gaat verlopen. Bewoners vormen in elke buurt een buurtteam waarmee een buurtplan geschreven wordt. Daar komt natuurlijk heel veel bij kijken. Voor alle vragen en verdere uitleg over het project, maar ook voor algemene tips over duurzaamheid, kun je terecht bij de spreekuren in de drie buurten:

 • Inloopspreekuur Eerste Hulp Bij Duurzaamheid - Molenwijk
  Iedere woensdag tussen 13.00 en 16.00 uur bij Trefpunt Laakhage, Peilstraat 67
 • Inloopspreekuur Eerste Hulp Bij Duurzaamheid - Moerwijk(-oost)
  Iedere woensdag tussen 13.00 en 16.00 uur bij Activiteitencentrum Team Heeswijk, Heeswijkplein 104
 • Inloopspreekuur Eerste Hulp Bij Duurzaamheid - Koningsplein e.o.
  Iedere donderdag is het Groene Donderdag in buurtwinkel Wij Weimar. Hier staan diverse experts van de samenwerkende partners, zoals de VvE-balie of de Groene Regentes. Wij staan elke eerste donderdag van de maand tussen 14.00 en 17.00 klaar voor je EHBD-vragen bij Wij Weimar, Noorderbeekdwarsstraat 218. 

Ontvang een handige douchetimer bij bezoek aan spreekuur
Wist je dat een minuut korter douchen al snel 15,- per jaar bespaart? Bezoekers van het Eerste Hulp Bij Duurzaamheid spreekuur krijgen een douchetimer mee naar huis. De zandloper is makkelijk met een zuignap aan de muur te bevestigen zodat je precies te weten komt hoe lang je doucht en wat je kunt besparen!

Workshops en activiteiten

Groen-wandelingen, knutselen met afval of bloemen maken op zonne-energie: er worden regelmatig inspirerende workshops en activiteiten georganiseerd voor kinderen en volwassenen.

Wil je de volgende activiteiten niet missen en vanzelf op de hoogte worden gebracht? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief of volg ons via facebook! En nog een tip: bekijk op deze evenementenkalender wat er nog meer te doen is aan duurzame activiteiten in de stad. 

Contact

Wil je meer weten over het Duurzaam Den Haag Loket en de Eerste Hulp Bij Duurzaamheid-spreekuren? Neem dan contact op met Amber van der Lans: info@duurzaamdenhaag.nl of 070 - 36 430 70. Nu direct je vraag stellen kan ook, maak dan gebruik van onderstaand formulier. 

Direct een vraag stellen


* verplichte velden

Meer activiteiten