Terug naar de pagina
Heb je vragen? Bel 070 - 3643070 of mail ons!

Het loket voor al je vragen over energiebesparing en vergroening

Om onze aller gezondheid en veiligheid te beschermen, hebben wij al onze activiteiten waarbij sprake is van persoonlijk contact gedurende de Corona-virusperiode gecanceld.

Deel pagina:

Het loket voor al je vragen over energiebesparing en vergroening

Ben je duurzaam bezig en heb je vragen of wil je tips, informatie of inspiratie? Kom dan naar ons inloopspreekuur! Hier krijg je op een laagdrempelige en inspirerende wijze informatie, tips, demo’s en acties om duurzaam te doen. Ben je benieuwd wat je kunt doen om energie te besparen of hoe je een vergroeningsactie in de buurt kunt starten? Bij ons kun je terecht. Kom langs! We helpen je graag. Ook als we je vraag niet direct kunnen beantwoorden, koppelen we je aan iemand binnen ons uitgebreide netwerk.

Bekijk ook eens onze vitrinekast naast ons loket in de Centrale Bibliotheek met allerlei besparingstips om je huis energiezuiniger te maken. Zoals waterbesparende douchekoppen, ledlampen en isolatiemateriaal.

Openingstijden & locaties

Na een aantal maanden van afwezigheid gaan onze loketten vanaf 1 september weer open. Iedere woensdag zijn we beschikbaar voor een afspraak in de Centrale Bibliotheek, Moerwijk-Oost, Koningspleinbuurt en Molenwijk/Puntpark voor al jouw duurzame vragen. 

Om te kunnen garanderen dat we niet teveel bezoekers in ons loket tegelijk op bezoek krijgen kun je alleen op afspraak langs komen. Vul het antwoordformulier in via duurzaamdenhaag.nl/loket in en vermeld je postcode. Dan zorgen wij dat je gekoppeld wordt aan de juiste collega en locatie, zodat er een afspraak gemaakt kan worden.

Whatsapp

Je kunt ons nu ook bereiken op Whatsapp. Voeg ons vaste telefoonnummer 070 3643070 toe als contact in Whatsapp en stel ons al je duurzame vragen met 1 druk op de knop. We zitten van maandag t/m donderdag tussen 10.00 uur en 17.00 uur klaar om met je te appen!

Duurzame Uitleenmaterialen

Bij Duurzaam Den Haag bieden we allerlei duurzame materialen aan die jij kunt lenen voor thuis of voor op een evenement. Denk bijvoorbeeld aan een inductiekookset of het spel Expeditie Schone energie. Hier vind je alle materialen die je kunt lenen en met wie je contact kunt opnemen.

Onlinespreekuur 

Iedere donderdag tussen 11.00 en 11.30 kan je via Facebook live vragen stellen aan een specialist op het gebied van duurzaam doen. Houdt onze facebookpagina en onze kalender in de gaten voor actuele informatie. 

Brievenbusstickers

We krijgen regelmatig aanvragen binnen voor JA/NEE of NEE/NEE brievenbusstickers. Heel goed! Want wist je dat je met zo'n simpele en kleine ingreep al snel meer dan 60 kg papier per jaar bespaart. Wil jij ook de enige echte Duurzaam Den Haag brievenbussticker op jouw brievenbus? 

De stickers zijn op te halen bij onze verschillende loketten zoals die in de Centrale Bibliotheek op de derde verdieping. We zijn daar aanwezig van 13.00 uur tot 16.00 uur op woensdag. Zie hierboven de openingstijden van onze verschillende loketten. 

Mocht dit niet uitkomen kunnen we de sticker ook voor je klaar leggen bij de receptie van het Nutshuis op de Riviervismarkt 5, waar ons kantoor zit. Laat het ons weten via info@duurzaamdenhaag.nl

Ontvang een handige douchetimer bij bezoek aan spreekuur

Wist je dat een minuut korter douchen al snel €15,- per jaar bespaart? Bezoekers van het Eerste Hulp Bij Duurzaamheid spreekuur krijgen een douchetimer mee naar huis. De zandloper is makkelijk met een zuignap aan de muur te bevestigen zodat je precies te weten komt hoe lang je doucht en wat je kunt besparen!

Workshops en activiteiten

Bij het loket kun je ook het spel Expeditie Schone Energie spelen. Help Keessie Krach van het gas af te krijgen en ga op een expeditie waarin je zelf ontdekt welke groene kampioen er in jou schuilt. 


Je kunt het spel vinden op de 3e verdieping van de Centrale Bibliotheek.

Groen-wandelingen, knutselen met afval of bloemen maken op zonne-energie: er worden regelmatig inspirerende workshops en activiteiten georganiseerd voor kinderen en volwassenen.

Wil je de volgende activiteiten niet missen en vanzelf op de hoogte worden gebracht? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief of volg ons via facebook! En nog een tip: bekijk op deze evenementenkalender wat er nog meer te doen is aan duurzame activiteiten in de stad. 

Contact

Wil je meer weten over het Duurzaam Den Haag Loket en de Eerste Hulp Bij Duurzaamheid-spreekuren? Neem dan contact op met Amber van der Lans: info@duurzaamdenhaag.nl of 070 - 36 430 70. Nu direct je vraag stellen kan ook, maak dan gebruik van onderstaand formulier. 

Direct een vraag stellen


Ik wil graag een afspraak maken bij een loket

* verplichte velden

Meer activiteiten

Dertig Dagen Duurzaam Doen
20 aug

Dertig Dagen Duurzaam Doen

Dertig Dagen Duurzaam Doen wordt georganiseerd door Duurzaam Den Haag in samenwerking met The...

Lees verder
Operatie Steenbreek – Alle tuinen groen. Help Den Haag vergroenen en ontstenen!
7 mrt

Operatie Steenbreek – Alle tuinen groen. Help Den Haag vergroenen en ontstenen!

Lees verder