Veelgestelde vragen
Deze vragen worden vaak aan ons gesteld. Jouw vraag zit er misschien ook tussen! Kun je geen antwoord vinden op je vraag? Neem gerust contact op met ons. We helpen je graag verder!
Neem contact opDe gemeente Den Haag biedt gratis energiebesparende middelen aan, zoals tochtstrips en radiatorfolie. Dit wordt gratis bij jou thuis geïnstalleerd!
Schrijf je nu in voor de Direct Bespaaractie. De gemeente Den Haag neemt vervolgens contact met je op.
Jazeker! Je kan subsidie aanvragen voor een groen dak. Een groen dak heeft veel voordelen. Het isoleert, het is een goed waterbuffer en het draagt bij aan de biodiversiteit van de omgeving. Je kan via gemeente Den Haag de subsidie aanvragen. Lees meer op de website van de gemeente Den Haag.
Sinds 1 april 2023 is er een nieuwe subsidie van Gemeente Den Haag voor klimaatadaptieve maatregelen. Dat zijn bijvoorbeeld regentonnen, het ontkoppelen van je regenpijp en groene daken. Lees er meer over en vraag hem aan via de website van de gemeente.
Je kan ook meedoen met Operatie Steenbreek! Hierbij kan je gratis je tegels omruilen voor planten. Hierdoor wordt je achter- en voortuin een stuk groener, kan regenwater weer wegzakken in de grond, is het cooler op warme dagen en wordt de biodiversiteit gestimuleerd.
Lees verderJazeker! De Rijksoverheid biedt de Subsidieregeling Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP). Koop of lease je een volledig elektrische personenauto? Dan kom je eventueel in aanmerking voor deze subsidie. Klik hier voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid. Ook biedt de gemeente Den Haag een subsidie voor buurtbewoners die samen elektrische auto’s willen delen in de vorm van de ‘Subsidie Elektrische Auto Delen’. Lees hier op de website van de gemeente Den Haag hoe je in aanmerking komt voor deze subsidie.
Daarnaast heeft het aanschaffen of leasen van een elektrische auto nog andere financiële voordelen. Als je geen CO2-uitstoot hebt betaal je bijvoorbeeld geen Bpm ( belasting van Personenauto's en motorrijwielen). Daarnaast betaal je ook geen motorrijtuigbelasting als je volledig elektrisch of op waterstof rijdt. Lees meer via deze link.
Nee, er worden vanuit de Rijksoverheid en de gemeente Den Haag geen subsidies aangeboden voor zonnepanelen voor bewoners.
Wel kun je als stichting of vereniging uit Den Haag terecht bij het Klimaatfonds Den Haag.
Voor bewoners zijn er andere regelingen die het aanschaffen van zonnepanelen aantrekkelijk maken. Zo kun je btw terugvragen voor de aanschaf en installatie van de zonnepanelen. Bekijk hier
de website van de belastingdienst over btw terugvragen.
Daarnaast kan je ook een gratis dakscan laten uitvoeren via de WoonWijzerWinkel. Op deze manier kom je erachter hoe geschikt jouw dak is voor zonnepanelen. Klik hier om een gratis dakscan uit te voeren!
Een andere leuke optie is door collectief zonnepanelen te plaatsen op een dak. Je kan bijvoorbeeld met je VvE of als energiecorporatie kijken of je collectief zonne-energie kunt opwekken. Je kan dan in aanmerking komen voor de Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking (SCE). Lees hier meer over deze regeling. Voor Haagse inspiratie kan je kijken op de website van de energiecorporatie Haagse Stroom of de website van de, door vrijwilligers van de Groene Regentes opgerichte energiecorporatie, Haags Opgewekt.
LET OP: Gemeente Den Haag werkt aan nieuwe subsidies. We weten niet of deze regeling blijft bestaan. Houd deze pagina van de gemeente in de gaten voor de meest recente informatie.
Vanuit de gemeente Den Haag zijn er subsidies beschikbaar voor duurzame maatregelen in jouw woning! Denk hierbij aan subsidies voor gevel-, dak- en vloerisolatie. Ook zijn er subsidies voor het overstappen van koken op gas naar koken op elektriciteit(subsidie koken op schone energie) en het duurzaam verwarmen van jouw woning. Bekijk de website voor het volledige overzicht aan subsidies.
Ook vanuit de gemeente Den Haag wordt er een subsidie aangeboden om over te stappen naar een duurzame warmtebron. Dit is de subsidie Verwarmen op Schone Energie 2022. Wil jij jouw woning verwarmen via een duurzame energiebron? Dan kan je in aanmerking komen voor de subsidie. Voor meer informatie kan je hier klikken.
Wist je dat er ook subsidies vanuit de Rijksoverheid worden aangeboden? De ISDE-subsidie (investeringssubsidie duurzame energie) kan worden aangevraagd als jij als woningeigenaar of als collectief, in de vorm van een VvE, duurzame maatregelen neemt. Bekijk hier de voorwaarden.
Lees verderVoor VvE’s kan isoleren, het plaatsen van zonnepanelen of het plaatsen van andere duurzame maatregelen lastig zijn omdat je samen moet optrekken. De gemeente Den Haag biedt hulp aan om VvE’s te ondersteunen te verduurzamen. Je kan hiervoor terecht de VvE-balie.
Er zijn ook subsidies beschikbaar. Lees hier meer informatie over het Duurzaamheidsfonds en hier meer informatie over het LISE-fonds.
Je woning verduurzamen kan lastig zijn. Soms weet je bijvoorbeeld niet waar je moet beginnen. De gemeente Den Haag biedt daarom gratis advies aan over duurzaam woningonderhoud, energie besparen en duurzame energie via het platform ‘Hou van Je Huis’. Hier kan je ook terecht met vragen over subsidies of juist meer technische vragen. Klik hier voor meer informatie!
De gemeente Den Haag heeft meerdere acties die bewoners kunnen helpen hun woning te verduurzamen. De Direct Bespaaractie, Energiecoaches, begeleiding bij de aanleg van een groen dak en nog veel meer! Dit is zowel voor VvE’s, woningeigenaren & huurders. Kijk hier op de website van de gemeente Den Haag voor de verschillende acties!
Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 15.00 uur.
Stuur een bericht