Terug naar de pagina
Heb je vragen? Bel 070 - 3643070 of mail ons!

Subsidies

We krijgen heel veel vragen over subsidies. Niet alleen van bewoners, maar ook van ondernemers. Om je op weg te helpen hebben we een overzicht gemaakt van duurzame subsidies, regelingen, fondsen en andere financieringsmogelijkheden. 

Heb je na het zien van dit lijstje nog vragen? Kom langs tijdens ons spreekuur in het Duurzaam Den Haag Loket of mail ons via info@duurzaamdenhaag.nl

Particulier/ VvE

Ontdek of er meer subsidies en aantrekkelijke leningen zijn om je woning energiezuiniger te maken via: http://www.energiesubsidiewijzer.nl of check https://www.verbeterjehuis.nl/energiesubsidiewijzer

Ondernemers

 • Energie-investeringsaftrek (EIA) 
  Als je investeert in energiezuinige technieken en duurzame energie kun je in aanmerking komen voor de regeling Energie-investeringsaftrek (EIA). Er zijn 150 investeringsopties op 5 thema’s: Gebouwde omgeving, Industrie, Transport, Duurzame energie en Energieadvies. 
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) 
  Met deze subsidie kun je een tegemoetkoming krijgen voor de aanschaf van zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels. De regeling is voor zowel particulieren als zakelijke gebruikers.
 • MIA en Vamil
  Met de Milieu-investeringsaftrek (MIA) profiteer je van een investeringsaftrek die kan oplopen tot 36% van het investeringsbedrag. Dat komt bovenop de gebruikelijke investeringsaftrek. Met de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil) kun je 75% van de investeringskosten in een keer afschrijven. Ook interessant: een investering in waterstofauto’s en volledig elektrische auto's kan ook fiscaal voordeel (MIA) opleveren!
 • Demonstratie Energie- en Klimaatinnovatie (DEI+)
  Wie investeert in het kosteneffectief reduceren van CO2-emissies door middel van pilot- en demonstratieprojecten op het gebied van energie- en klimaatinnovatie kan in aanmerking komen voor subsidie. Hieronder valt ook het investeren in innovaties voor aardgasloze woningen, wijken en gebouwen. 
 • Hernieuwbare Energie 
  Werk je aan innovatieve projecten die leiden tot (additionele) duurzame energieproductie in 2023? Kijk of je gebruik kunt maken van de subsidie Hernieuwbare Energie.

Op de site www.rvo.nl/subsidies-regelingen staan alle nationale regelingen voor bedrijven.

Stichting/vereniging

 • Subsidie Duurzaamheid (van 1 februari tot 30 juni 2020)
  Je kan namens een stichting of vereniging subsidie aanvragen voor een duurzaam project in jouw wijk.
 • Klimaatfonds
  Het Klimaatfonds verstrekt donaties aan stichtingen en verenigingen die energie besparende maatregelen nemen.
 • Fonds 1818
  Fonds 1818 verstrekt donaties aan stichtingen en verenigingen ten behoeven van maatschappelijke projecten die gericht zijn op de inwoners van de regio. 

Bezoek de Hou van je Huis pop-up stores

Bij Hou van je huis kan je advies krijgen over duurzame oplossingen in je woning. De hou van je Huis-adviseurs helpen je graag! 

Benieuwd naar de plannen en ideeën van de gemeente Den Haag om de stad over te laten gaan op schone energie? Ga naar www.duurzamestad.denhaag.nl