Nieuws

Waarvoor kun je terecht bij onze spreekuren?

Yasmina en Anouk vertellen over hun ervaring

Sinds begin dit jaar hebben we spreekuren op verschillende plekken in de stad. Namelijk in Molenwijk, Moerwijk, Laak Centraal en Transvaal. Wij vinden het belangrijk dat we goed bereikbaar zijn en mensen persoonlijk langs kunnen komen. Maar waarvoor kun je bij zo’n spreekuur terecht? Anouk en Yasmina leggen het uit.

Energie besparen

Yasmina heeft elke woensdag van 10.00 tot 13.00 spreekuur bij Buurthuis Cromvlietplein in Molenwijk. Daar kunnen buurtbewoners haar vragen stellen over onder andere energie besparen en groen in de buurt.

Yasmina vertelt: “Helpdesk Geldzaker verweest laatst een bewoner door naar mijn spreekuur. De bewoner heeft het financieel moeilijk en kan moeilijk zijn hoge energierekening betalen. Na een gesprek heb ik de bewoner ingeschreven voor de gratis Direct Bespaar Actie van de gemeente. Met deze actie kunnen bewoners uit Den Haag gratis energiebesparende maatregelen thuis laten instaleren. De bewoner was hier heel blij mee.”

Nieuw spreekuur in Transvaal

In maart kan je nu op een nieuwe locatie in de stad terecht voor onze spreekuren. Energiecoach Ronny zit iedere dinsdag tussen 10.00 en 12.00 uur in Juliana Plaza.

Een groenere buurt

Je kunt bij de spreekuren ook langs als je aan de slag wil met groen in de buurt. Eerder dit jaar kwam er een enthousiaste bewoonster naar het spreekuur van Anouk in Laak Centraal. Zij wilde de straat groener maken.

We hebben samen twee activiteiten georganiseerd in haar straat. Eerst hebben we met een groepje afval geraapt en twee maanden erna hebben we met een Operatie Steenbeek-actie de straat vergroend. Een groot succes!

Buurtteams

In Molenwijk, Laan Centraal en Spoorwijk hebben we ook buurtteams. Dat zijn groepjes vrijwilligers die acties organiseren om hun buurt groener te maken en bewoners helpen aan te sluiten bij de energietransitie. In de spreekuren kun je ook vragen stellen over de buurtteams. Of je zelf aansluiten.

Kom langs bij een van de spreekuren

Wil jij energie besparen, meedoen met een buurtteam of heb je een goed idee om aan de slag te gaan in jouw buurt? Kom dan langs bij een van de volgende spreekuren:

  • Laak Centraal | Elke maandag van 14.00 tot 16.00 uur bij Vadercentrum Adam, Jonckbloetplein 24
  • Transvaal | Elke dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur bij Juliana Plaza, Schalk Burgerstraat 217
  • Molenwijk | Elke woensdag van 10.00 tot 13.00 uur bij Buurthuis Cromvlietplein, Cromvlietplein 120
  • Moerwijk | Elke woensdag van 10.00 tot 12.00 uur bij Bij Betje, Westhovenplein 72

Soms gaat een spreekuur niet door. Bekijk daarom altijd eerst onze kalender voor de laatste planning.

Ik help je graag
Yasmina Boudarbala
Bij mij kun je terecht voor: algemene vragen over duurzaamheid en ondersteuning van bewoners in Schilderswijk en Molenwijk
Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 15.00 uur.

Stuur een bericht