Plastic afval scheiden in Den Haag gelukkig niet voor niets

Grijze zak met plastic afval wordt correct verwerkt

Naar aanleiding van het NOS nieuwsbericht dat veel afvalverwerkers gescheiden afval gewoon in verbrandingsoven gooien, ontstond er onrust en vraag of dit voor Den Haag ook geval is. Dat blijkt niet zo te zijn, gescheiden afval is altijd gescheiden opgehaald en verwerkt geeft Gemeente Den Haag aan.

Plastic afval wordt gescheiden verwerkt
De gemeente kan er heel duidelijk over zijn: het afval dat door bewoners gescheiden wordt aangeboden wordt gescheiden verwerkt. Dit was zo, is zo en blijft zo. Of dit nu los wordt aangeboden of in een doorzichtige of grijze zak. De gemeente Den Haag wil graag dat bewoners zoveel mogelijk afval scheiden zodat het opnieuw kan worden gebruikt. Dit is goed voor het milieu. Gemeente Den Haag is dan ook trots op Hagenaars die afval scheiden.

Doorzichtige zakken worden efficiënter verwerkt
De gemeente moet er dan natuurlijk wel voor zorgen dat mensen dat weten en dat die zakken gemakkelijk en goedkoop beschikbaar zijn. Tot nu toe is dit de goedkoopste zak die wij konden vinden; de 50L plastic heroes zak voor 0,13 eurocent per stuk. Je haalt hiermee wel heel veel zakken in huis (480 stuks, dat is vergelijkbaar met 24 rollen COMO vuilniszakken in huis halen), maar misschien kun je dit inkopen samen met je buurt/vrienden/familie? Deze zakken zijn geschikt voor PMD containers zoals in die Den Haag, waar je je PMD afval zelf moet wegbrengen. Een duurdere maar handigere manier om plastic zakken in te kopen zijn deze zakken van 120 liter van 16 eurocent per stuk, per 20 stuks.

Mensen zijn blij met afvalscheiding en bijdrage aan milieu
Diverse gemeenten hebben de afgelopen jaren geïnvesteerd in een verregaande afvalscheiding en zamelen meer afval gescheiden in dan iedereen een paar jaar geleden had verwacht. Uit eerder onderzoek van de NOS bleek dan ook dat mensen blij zijn met afvalscheiding en de bijdrage de ze hiermee leveren aan het milieu.

Hier vind je een kaart met alle containers voor kunststof in Den Haag! Als je de kaart geopend hebt, moet je nog wel rechtsboven bij de "Beschikbare Kaart Lagen" kiezen voor de laag "Afval - Kunststof".

Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 15.00 uur.

Stuur een bericht