Terug naar de pagina
Heb je vragen? Bel 070 - 3643070 of mail ons!

Zon op VvE's!

Informatieavond 2 op 10 november

Waar: Den Haag
Informatiebijeenkomst
water
online

Deel pagina:

10 nov. 19:30 - 10 nov. 21:00

Steeds meer mensen kiezen voor zonnepanelen. Maar voor VvE’s kan dit ingewikkeld zijn. Daarom organiseren de gemeente Den Haag en het Regionaal Energieloket een zonnepanelenactie speciaal voor VvE’s.

Aan de eerste ronde van deze actie hebben begin dit jaar 100 kleine en grote VvE’s deelgenomen. In oktober start de tweede ronde, speciaal voor VvE’s met 40 of meer leden. De collectieve inkoopactie loopt nog door tot eind 2021.

Ondersteuning voor VvE’s

De gemeente maakt het VvE’s makkelijker om zonne-energie op te wekken. Op verzoek van de gemeente biedt het Regionaal Energieloket gratis ondersteuning. De ondersteuning bestaat uit een informatiepakket over zonnepanelen, twee online informatiebijeenkomsten (webinars), een dakscan en een prijsindicatie voor uw VvE.

De oriëntatiefase

De zonnepanelenactie bestaat uit twee fases: de oriëntatiefase en de collectieve inkoopfase. In de eerste fase krijgen VvE’s informatie over zonnepanelen en wat er bij komt kijken om in VvE-verband zonnepanelen te plaatsen. De informatie kan geïnteresseerde leden helpen om met de rest van de VvE in gesprek te gaan.

In de oriëntatiefase kunt u ook al een gratis dakscan uit laten voeren. Zo komt u erachter hoeveel zonnepanelen op het dak passen en wat de te verwachten kosten en opbrengst zijn.

meld u aan voor de oriëntatiefase

Collectieve inkoopfase

Komt u na de oriëntatiefase samen met uw VvE tot de conclusie dat u zonnepanelen wilt plaatsen? Schrijf u dan in voor fase 2: de collectieve inkoopactie. Uw VvE ontvangt een vrijblijvende offerte.

Online informatiebijeenkomsten

Het Regionaal Energieloket organiseert de twee online informatiebijeenkomsten in oktober en november. De bijeenkomsten zijn gratis. U kunt ze volgen via uw computer of tablet.

Informatiebijeenkomst 1

De eerste informatiebijeenkomst is op woensdag 6 oktober om 19.30 uur. U krijgt dan antwoord op vragen als: is ons dak geschikt voor zonnepanelen? Hebben we een vergunning nodig? Kunnen we subsidie krijgen? Wat als niet de hele VvE mee wil doen? En welk bedrijf levert kwaliteit voor een goede prijs?

Informatiebijeenkomst 2

Op woensdag 10 november om 19.30 uur is de tweede informatiebijeenkomst. Dit is een vervolg op de bijeenkomst van 6 oktober. Tijdens deze tweede bijeenkomst wordt dieper ingegaan op de btw-teruggave en de subsidieregeling SCE. De installateurs zijn aanwezig voor vragen over de technische uitwerkingen.

meld u aan voor de informatiebijeenkomsten


Meer evenementen

Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 17.30 uur.

Stuur een bericht