Terug naar de pagina
Heb je vragen? Bel 070 - 3643070 of mail ons!

Wilgen knotten en vlechten

werk- en leerdag met wilgen knotten en meidoorn vlechten

Waar: Eetbaar Park (Zuiderpark) bij Vreeswijkstraat 60 Den Haag 2546 CA
natuurEnStadslandbouw
escamp

Deel pagina:

Wilgen knotten en vlechten

De wilgen op  Eetbaar Park zijn de laatste twee jaar gigantisch gegroeid en geven nu te veel schaduw en vooral daarom gaan we ze knotten. Tegelijk zijn een aantal gevlochten wilgenafscheidingen aan vervanging toe.
Op deze dag gaan we dat aanpakken. Ook  gaan we een deel van de meidoornhaag, die rondom de tuin komt vervlechten tot een minder doordringbare afscheiding en zullen daar verschillende technieken voor gebruiken.

Wilgen knotten Er zijn ruim tien wat grotere wilgen in de tuin die we aan gaan pakken. Daar is een gezonde inspanning voor nodig en we zullen dat in groepjes van twee gaan doen. Wat lichter werk is het om de takken geschikt te maken voor verdere verwerking.

Wilgen vlechten Langs een aantal bedden hebben we afscheidingen van wilgen en die gaan we vernieuwen. Daarnaast willen we nog een stukje wilgenschutting en een wilgenmat vlechten.

Meidoorn vlechtheg We hebben de afgelopen jaren de tuin omringd met meidoornstruikjes. We hebben dat gedaan om bv de konijnen buiten te houden en ook ongenode bezoekers. De meidoorns zijn nu zo groot dat ze op een speciale manier zo gevlochten kunnen worden dat ze een hechte gesloten structuur krijgen en daardoor prima functioneren. Deze technieken werden ook veel in het verleden toegepast om vee en dergelijke binnen en andere dieren buiten te sluiten.

Gereedschap Er is wel wat gereedschap aanwezig maar misschien niet genoeg voor iedereen. Als je hebt neem je snoeischaar, takkenschaar en/of takkenzaag mee, zodat we in ieder geval genoeg gereedschap hebben.  Er zijn werkhandschoenen.

Koffie, thee en lunch beschikbaar

s.v.p. tevoren online aanmelden

Evenement website

Meer evenementen

Kennismakingsevenement Duurzame Innovaties
2 okt

Kennismakingsevenement Duurzame Innovaties

Tijdens het evenement pitchen 7 ondernemers hun bijzondere producten die bijdragen aan duurzaam...

Lees verder

Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 17.30 uur.

Stuur een bericht