Terug naar de pagina
Heb je vragen? Bel 070 - 3643070 of mail ons!

Regentonnen voor €15 tijdens Buurtcamping op 31 augustus

wonenEnLeven
segbroek

Deel pagina:

Regentonnen voor €15 tijdens Buurtcamping op 31 augustus

Update vrijdag 30 augustus - alle regentonnen zijn inmiddels gereserveerd.

Het regent het regent de pannetjes worden nat! Op zaterdag 31 augustus zijn er voor de bewoners uit Konings- en Regentesseplein buurt regentonnen te koop voor maar €15.  Inclusief vulautomaat (voor de aanvoer van regenwater vanaf de regenpijp naar je regenton; voorkomt dat je regenton overloopt) en voetstuk (zodat je makkelijk een emmer of gieter onder het kraantje kan zetten).

Kom tussen 12 en 15 uur naar de Buurtcamping op Park de Verademing. Bij de kraam van Kopgroep 2030 (Park De Verademing, ingang via Loosduinseweg bij de VAHON-school) kan je de regentonnen met contant geld aanschaffen voor 15 euro. Op=op!

Reserveren en installeren 

Er zijn 100 regentonnen beschikbaar. Wil je zeker zijn van een regenton? Reserveer er alvast één via het reserveringsformulier: http://bit.ly/regentonnenactie.

De regenton is eenvoudig aan te sluiten. In het reserveringsformulier is tevens een instructievideo te vinden.

Water uit regenton goed voor de plantjes 

Regenwater gebruiken is goed voor milieu. Jaarlijks valt in Nederland 70-90 cm neerslag die je kunt gebruiken. Regenwater is gratis, het bevat sporenelementen en nauwelijks kalk. Daarnaast is het beter voor het milieu dan kraanwater. De winning van drinkwater zorgt er namelijk voor dat het grondwaterpeil zakt, wat slecht is voor de lokale flora en fauna.

Ook bevat regenwater veel minder kalk dan water uit de kraan. Dat maakt het ideaal om ramen en auto’s mee te wassen. Ook voor planten is water zonder kalk gezonder; regentonnen zijn dus ideaal om een gietertje of emmer mee te vullen wanneer het langere tijd droog is. Ten slotte kunnen huisdieren het water uit de regenton uitstekend als drinkwater gebruiken.

Kopgroep 2030 

Kopgroep 2030, van Koning tot Regentes, is een groep enthousiaste bewoners uit Konings- en Regentesseplein buurt. Zij informeren en mobiliseren de buurt voor meer groen en schone energie. Voor meer informatie kunt u mailen naar: kopgroep2030@gmail.com. Heb je vragen over deze regentonnen actie? Mail naar pdriest@bart.nl.

Hoogheemraadschap van Delfland

Het Hoogheemraadschap van Delfland wil de regio Delfland graag klimaatbestendig maken, maar heeft hierbij de hulp van de 1,2 miljoen inwoners en bedrijven nodig. Van kleine tot grote initiatieven: iedereen kan en moet bijdragen. Want regenwater valt overal. Het hoogheemraadschap is blij met deze Groene Zaterdag op het Koningsplein om de buurt te vergroenen en zo meer regenwater op te vangen. Daarom draagt het bij in de kosten vanuit de Stimuleringsregeling Klimaatadaptatie.

Het hoogheemraadschap betaalt mee aan de kosten van dit soort maatregelen die de omgeving klimaatbestendiger maken. Meer informatie over de stimuleringsregeling en de beweging Klimaatkrachtig Delfland vind je op de website www.klimaatkrachtig.nl en op Twitter, Facebook en LinkedIn @klimaatkrachtig.

Tuincentrum Ockenburgh

Tuincentrum Ockenburgh is al een tijd bezig met het verduurzamen van de organisatie. Alle lampen zijn vervangen door LED-lampen, afval wordt grondig gescheiden en de plannen om de volledige opslagplaats te voorzien van zonnepanelen liggen klaar.  Daarbij hebben onze medewerkers van de buitenafdeling een cursus gehad op het gebied van je tuin klimaat bestendiger maken en gaan wij graag het gesprek hierover aan met onze klanten. 

Deze actie wordt mede mogelijk gemaakt door Kopgroep 2030, Duurzaam Den Haag, Het Hoogheemraadschap van Delfland en Tuincentrum Ockenburg  (samen partners van Klimaatkrachtig Delfland) en de Gemeente Den Haag.

Meer evenementen

Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 15.00 uur.

Stuur een bericht