Terug naar de pagina
Heb je vragen? Bel 070 - 3643070 of mail ons!

Plastic monsters maken bij Team Heeswijk

Waar: Heeswijkplein 104
hergebruikEnAfval
escamp

Deel pagina:

Plastic monsters maken bij Team Heeswijk

Op vrijdag 21 december kunnen alle kleine kunstenaars gratis meedoen en een eigen plastic-soep-monster maken! In Activiteitencentrum Team Heeswijk (Heeswijkplein 104) begeleidt Carolien Adriaansche (de Afvaljuf) kinderen met het maken van prachtige plastic afvalmonsters. Met huishoudelijk afval en een rijke fantasie is geen beest ondenkbaar! 

Van plastic naar kunst

De Afvaljuf laat zien dat dit afval geen eindproduct hoeft te zijn maar juist inspiratie kan bieden voor iets nieuws, zoals een afvalmonster! Op deze manier stimuleert ze om met een andere blik naar afval te kijken. Ook wordt uitgelegd wat de 'plastic soep' is, hoe plastic in de zee belandt en daar blijft drijven.

Plastic soep

We hebben een plastic-probleem! Het materiaal is goedkoop en licht en doet daarom goed dienst als verpakking, maar de natuur kan het niet zelf afbreken. Plastic tasjes, flesjes, wikkels en bakjes belanden in de zee en blijven daar liggen. Het afval stapelt daar op en vormt grote plastic eilanden. Zo wordt het zeewater verontreinigd, wat niet alleen een gevaar is voor zoogdieren maar ook voor onszelf als het onze voedselketen binnendringt. 

Feest aan zee

Den Haag staat dit jaar in het teken van het thema 'Feest aan zee!" Daarmee vieren we dat Jacob Pronk 200 jaar geleden het eerste badhuis van Scheveningen oprichtte. Hoeveel plastic zou er toen in zee hebben gelegen? Plastic was toen al 100 jaar in gebruik, maar in veel kleinere aantallen dan nu. De kunststof is bijna niet meer weg te denken maar gelukkig komen er steeds meer oplossingen om het probleem tegen te gaan. Het beste is om helemaal geen plastic te gebruiken, of om het materiaal te hergebruiken. 

Aan de slag!

De workshop is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Vanaf 14.00 tot 15.30 uur zijn kinderen en ouders welkom bij Activiteitencentrum Team Heeswijk (Heeswijkplein 104). Daar kan gratis geknutseld worden met aanwezig afval, maar je mag natuurlijk zelf ook je eigen schone plastic afval meenemen, zoals bijvoorbeeld een shampoofles.

Meer informatie

Heb je vragen over de workshop? Mail dan met amber@duurzaamdenhaag.nl 

Vanuit het Duurzaam Den Haag Loket worden regelmatig workshops en activiteiten georganiseerd. Houd deze pagina in de gaten voor de volgende activiteiten, of schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief zodat je altijd op de hoogte bent!

Meer evenementen

Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 15.00 uur.

Stuur een bericht