Terug naar de pagina
Heb je vragen? Bel 070 - 3643070 of mail ons!

Make A Change Festival op Lange Voorhout

Win duurzame prijzen en spring genoeg energie bij elkaar voor een foto!

wonenEnLeven
centrum

Deel pagina:

Make A Change Festival op Lange Voorhout

Make a Change Festival is een dag vol duurzame inspiratie, entertainment en workshops om te begrijpen hoe je je steentje bijdraagt aan een gezondere toekomst voor Den Haag. Bezoekers ontmoeten op 6 juli 2019 tijdens Make a Change Festival (MaC Festival) op het Lange Voorhout de meest lokale duurzame initiatieven en leren over kleine veranderingen die een grote positieve impact hebben op een duurzamere toekomst voor Den Haag. 

Haagse Krach Karavaan + Energyfloor

Uiteraard is Duurzaam Den Haag ook te vinden op dit mooie festival. Met ons elektrisch karretje 'De Haagse Krach Karavaan' staan wij 6 juli op het Lange Voorhout. Bezoekers krijgen hier tips om energie te besparen en kunnen leuke prijzen winnen die ze direct thuis kunnen gebruiken, zoals een waterbesparende douchekop, ledlamp of radiatorfolie. Dubbel winst dus! Maar we hebben nog iets gaaf: de energyfloor: een vloer waar je op moet springen om elektriciteit op te wekken! Heb je genoeg energie opgewekt? Dan wordt er een foto van je gemaakt! Uiteraard mag je de foto mee naar huis nemen en boven je bed ophangen.

Haagse innovators

De afgelopen jaren hebben zich veel lokale, kleine en grote initiatieven op het gebied van duurzaam ondernemen ontpopt. Startups die zich inzetten voor product hergebruik en lokale samenwerkingen, allen met één doel: dat we kunnen blijven genieten van ons mooie Den Haag. Op MaC Festival worden deze initiatieven bij elkaar gebracht en aan de bezoeker voorgesteld.
Programma: Interactieve onderdelen om spontaan te verduurzamen.

MaC Festival zorgt door verschillende festivalonderdelen dat bezoekers op een laagdrempelige manier fantastische veranderingen kunnen ontdekken. Onder de noemer Duurzame Helden staan lokale partijen zoals onder andere het Hou van je Huis programma, Buurauto, Haagse Krach Karavaan, Lekbelt en verschillende buurtinitiatieven klaar om te inspireren en informeren. Zij laten je zien dat door kleine veranderingen in het dagelijks leven je op een toffe manier mee kan doen aan het verduurzamen van onze stad, maar voornamelijk hoe je dat doet.Daarnaast zijn er talloze producten te verkrijgen bij het markt onderdeel van het festival zoals wasbare boterhamzakjes en verpakkingsvrije shampoo.

Voor de nieuwsgierige fijnproevers staan de insectenhapjes klaar en wordt er inspiratie opgedaan door de live cooking met zeewier. Onder de noemer edutainment kan er zelf worden gestart met moestuinen of het opwekken van energie om een foto te maken.

Workshops & lezingen

Iets uitgebreider een specifiek onderdeel beluisteren? Dat kan tijdens de workshops en lezingen die plaatsvinden aan de zijkant van het evenemententerrein. De onderwerpen fashion, duurzaam reizen, circulaire economie, duurzame proeverijen en moestuinen komen hier onder andere naar voren. En ben je benieuwd naar welke winkels zich verdiepen in duurzaamheid in de binnenstad? Hier kom je achter tijdens de duurzame winkelroute van Eerlijk Winkelen en Ga Den Haag op de elektrische step! Zie www.macfestival.nl/bezoeker voor een volledig overzicht van de workshops en inschrijvingen.

Make A Change Festival

Datum: 6 juli
Locatie Lange Voorhout Den Haag Tijden: 12:00-20:00 (markt stopt om 18:00 uur, afterparty 18:00-20:00)
Website: https://www.macfestival.nl/
Facebook evenement: https://www.facebook.com/event...
Instagram: mac_festival - #macfestival


Meer evenementen

Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 15.00 uur.

Stuur een bericht