Terug naar de pagina
Heb je vragen? Bel 070 - 3643070 of mail ons!

Veel interesse in regentonnenactie tijdens wijkfeest Molenwijk

Voor bewoners uit Molenwijk/ puntprak is er nu een leuke actie

Deel pagina:

Veel interesse in regentonnenactie tijdens wijkfeest Molenwijk

Dit najaar heeft DDH een regentonnenactie in de wijk Molenwijk/Puntpark. Bewoners uit deze buurt kunnen een regenton aanschaffen voor €10! Liam Rozing voert met zijn bedrijf Klimaatnerds de regentonnenactie uit, samen met het buurtinitiatief Energierijk Molenwijk/Puntpark. Om deze actie te promoten stonden de Klimaatnerds met een standje en uiteraard een regenton op het wijkfeest in Molenwijk op het Ketelveld. 

Water voor de plantjes en auto

Liam: 'Met deze regentonactie proberen wij in de wijk bewustwording te creëren voor watergebruik. In dit geval door de inzet van een regenton waar duurzaam watergebruik het doel is. We proberen hiermee vooral duidelijk te maken dat tijdens de droge en warme periodes het al schaarse drinkwater beter vervangen kan worden door opgevangen regenwater. Dit is uitstekend geschikt om plantjes water te geven of bijvoorbeeld de auto te wassen. Bewoners kunnen zich inschrijven voor een regenton en die voor een erg schappelijk bedrag (€10,- i.p.v. €100) komen ophalen op de dag van de actie. Op die dag staan wij ergens in de wijk klaar met de regentonnen (max. 50) en kunnen de bewoners hun regenton mee naar huis nemen. Daarnaast kunnen bewoners ook hulp ontvangen bij de installatie. Deze actiedag zal ergens in september plaatsvinden, maar mensen kunnen zich nu al inschrijven.'

Enthousiaste reacties

Liam stond op wijkfeest om de regentonactie te promoten. Liam: 'De sfeer was erg gemoedelijk! Ondanks het feit dat door Corona toch een hoop mensen thuisbleven zat de sfeer er goed in. Mensen liepen geïnteresseerd van kraam naar kraam en al met al vulde het ketelveld zich best aardig tegen het eind van de middag. 

De buurtbewoners vonden het een mooi initiatief! Men vond het sowieso erg interessant en waren benieuwd welke voordelen een regenton in de tuin heeft. Inmiddels hebben 10 mensen zich ingeschreven.'

Aanmelden voor regentonactie

Bewoners uit Molenwijk/Puntpark kunnen zich nog steeds inschrijven voor een regenton. Naast dat het duurzamer is om drinkwater te besparen is regenwater ook beter voor je tuin, als drinkwater voor je huisdier en zelfs om je auto mee te wassen! Ga naar duurzaamdenhaag.nl/regenton om je in te schrijven voor een regenton. 

Meer blog

De Van Swietenstraat is een echte koploper!

De Van Swietenstraat is een echte koploper!

In 2020 heeft Kopgroep2030 samen met de bewoners van de Van Swietenstraat het Energie uit de...

Lees verder
Jos en zijn buren hebben 22 daken vergroend

Jos en zijn buren hebben 22 daken vergroend

Jos heeft met zijn buren samen van wel 22 daken een groen dak gemaakt! Hij vertelt hoe ze dat...

Lees verder

Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 17.30 uur.

Stuur een bericht