
'Maai mei niet' voor bloemen en bijen
Tijdens de hele maand mei laten we gezamenlijk het gazon groeien en maaien we minder om vlinders,...
Lees verderZaterdag 13 april op het Koningsplein
Tijdens de eerste officiële Operatie Steenbreek actie op het Koningsplein tijdens Groene Zaterdag zijn er maar liefst 1735 stenen ingeleverd! Talloze bewoners leverden stenen uit hun voor- of achtertuin in en ruilde deze om voor gratis planten. Ook werden er 70 regentonnen verkocht! Door een bijdrage van het Hoogheemraadschap Delfland waren deze voor 10 euro te verkrijgen. De Haagse wethouder Duurzaamheid en Energietransitie Liesbeth van Tongeren en Hoogheemraad Marcel Houtzager waren ook aanwezig tijdens deze succesvolle actie.
Projectleider Edwin Cornelissen Operatie Steenbreek: 'Wat een superactie hebben we samen neergezet. Iedereen heeft keihard gewerkt en het resultaat mag er wezen: 1753 stenen ingeleverd. Daarnaast hebben we ook veel mensen geïnformeerd over het belang van een groene tuin.'
Marcel Houtzager, Hoogheemraadschap van Delfland: 'Ik ben ontzettend blij met deze actie. Het Hoogheemraadschap van Delfland steunt graag dit soort initiatieven die onze regio klimaatbestendig maken.'
Piet Driest, bewoner Koningsplein: 'De stenen bleven maar komen! En de regentonnen waren zo weg. We hebben zelfs een wachtlijst nu voor de regentonnen, dus hopelijk kunnen we snel weer zo'n actie organiseren.
Groene Zaterdag was een initiatief van en voor de bewoners rondom Koninsgplein en omgeving en werd mogelijk gemaakt door: Buurtcommissie Koningsplein, Hoogheemraadschap Delfland, Gemeente Den Haag, Stadsdeel Segbroek en Duurzaam Den Haag.
Operatie Steenbreek is een landelijke campagne die de verstening van de stad tegengaat door acties te organiseren waarbij bewoners en bedrijven (tuin)tegels kunnen omruilen voor gratis planten. De Haagse campagne wordt uitgevoerd door stichting Duurzaam Den Haag in opdracht van gemeente Den Haag.
Meer informatie over groene tuinen en Operatie Steenbreek vind je op de website www.duurzaamdenhaag.nl en op Twitter, Facebook en Instagram.
Het Hoogheemraadschap van Delfland wil de regio Delfland graag klimaatbestendig maken, maar heeft hierbij de hulp van de 1,2 miljoen inwoners en bedrijven nodig. Van kleine tot grote initiatieven: iedereen kan en moet bijdragen. Want regenwater valt overal.
Het Hoogheemraadschap betaalt mee aan de kosten van dit soort maatregelen die de omgeving klimaatbestendiger maken. Daarom droeg het bij in de kosten van de regentonnen vanuit de Stimuleringsregeling Klimaatadaptatie.
Meer informatie over de stimuleringsregeling en de beweging Klimaatkrachtig Delfland vind je op de website www.klimaatkrachtig.nl en op Twitter, Facebook en LinkedIn @klimaatkrachtig
In de Koningsbuurt is een buurtteam van bewoners druk bezig met een plan om de buurt van het gas af te krijgen en klimaatbestendig te maken. Lees hier meer over dit project, dat ondersteund wordt door Duurzaam Den Haag en diverse partners.
Fotocredits: Arnaud Roelofsz
“Bij mij kun je terecht voor: communicatie en ondersteuning van bewonersinitiatieven.”
Tijdens de hele maand mei laten we gezamenlijk het gazon groeien en maaien we minder om vlinders,...
Lees verderDe eerste lekkere dagen van het jaar zijn aangebroken. Dat betekent dat iedereen druk bezig is de...
Lees verderHeb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 15.00 uur.
Stuur een bericht
Deel pagina: