Terug naar de pagina
Heb je vragen? Bel 070 - 3643070 of mail ons!

1735 stenen omgeruild voor planten tijdens eerste Operatie Steenbreekactie 2019

Zaterdag 13 april op het Koningsplein

Deel pagina:

1735 stenen omgeruild voor planten tijdens eerste Operatie Steenbreekactie 2019

Tijdens de eerste officiële Operatie Steenbreek actie op het Koningsplein tijdens Groene Zaterdag zijn er maar liefst 1735 stenen ingeleverd! Talloze bewoners leverden stenen uit hun voor- of achtertuin in en ruilde deze om voor gratis planten. Ook werden er 70 regentonnen verkocht! Door een bijdrage van het Hoogheemraadschap Delfland waren deze voor 10 euro te verkrijgen. De Haagse wethouder Duurzaamheid en Energietransitie Liesbeth van Tongeren en Hoogheemraad Marcel Houtzager waren ook aanwezig tijdens deze succesvolle actie.

Projectleider Edwin Cornelissen Operatie Steenbreek: 'Wat een superactie hebben we samen neergezet. Iedereen heeft keihard gewerkt en het resultaat mag er wezen: 1753 stenen ingeleverd. Daarnaast hebben we ook veel mensen geïnformeerd over het belang van een groene tuin.'

Marcel Houtzager, Hoogheemraadschap van Delfland: 'Ik ben ontzettend blij met deze actie. Het Hoogheemraadschap van Delfland steunt graag dit soort initiatieven die onze regio klimaatbestendig maken.'

Piet Driest, bewoner Koningsplein: 'De stenen bleven maar komen! En de regentonnen waren zo weg. We hebben zelfs een wachtlijst nu voor de regentonnen, dus hopelijk kunnen we snel weer zo'n actie organiseren.

Groene Zaterdag was een initiatief van en voor de bewoners rondom Koninsgplein en omgeving en werd mogelijk gemaakt door: Buurtcommissie Koningsplein, Hoogheemraadschap Delfland, Gemeente Den Haag, Stadsdeel Segbroek en Duurzaam Den Haag.

Operatie Steenbreek

Operatie Steenbreek is een landelijke campagne die de verstening van de stad tegengaat door acties te organiseren waarbij bewoners en bedrijven (tuin)tegels kunnen omruilen voor gratis planten. De Haagse campagne wordt uitgevoerd door stichting Duurzaam Den Haag in opdracht van gemeente Den Haag.

Meer informatie over groene tuinen en Operatie Steenbreek vind je op de website www.duurzaamdenhaag.nl en op Twitter, Facebook en Instagram.

Hoogheemraadschap van Delfland

Het Hoogheemraadschap van Delfland wil de regio Delfland graag klimaatbestendig maken, maar heeft hierbij de hulp van de 1,2 miljoen inwoners en bedrijven nodig. Van kleine tot grote initiatieven: iedereen kan en moet bijdragen. Want regenwater valt overal.

Het Hoogheemraadschap betaalt mee aan de kosten van dit soort maatregelen die de omgeving klimaatbestendiger maken. Daarom droeg het bij in de kosten van de regentonnen vanuit de Stimuleringsregeling Klimaatadaptatie.

Meer informatie over de stimuleringsregeling en de beweging Klimaatkrachtig Delfland vind je op de website www.klimaatkrachtig.nl en op Twitter, Facebook en LinkedIn @klimaatkrachtig

Nieuwe Energie en Groen in de Buurt 

In de Koningsbuurt is een buurtteam van bewoners druk bezig met een plan om de buurt van het gas af te krijgen en klimaatbestendig te maken. Lees hier meer over dit project, dat ondersteund wordt door Duurzaam Den Haag en diverse partners.  

 Fotocredits: Arnaud Roelofsz

Geschreven door:
Anouk Voorjaar
Anouk Dehue
 -

“Bij mij kun je terecht voor communicatie en pers en ik ben de buurtcontactpersoon voor Konings- en Regentesseplein.”

Neem contact op met:
T 06 46 07 44 34 | anouk@duurzaamdenhaag.nl

Meer blog

Presentatie energieonderzoek: hoe de huizen in de toekomst verwarmen in ReVa?

Presentatie energieonderzoek: hoe de huizen in de toekomst verwarmen in ReVa?

De resultaten van dit onderzoek presenteren ze op 24 juni van 20:00 tot 21:00. Dan is er een...

Lees verder
De actie "Coronahulp Actie Voedselbank Moerwijk" helpt de wijk aan een gezonde maaltijd

De actie "Coronahulp Actie Voedselbank Moerwijk" helpt de wijk aan een gezonde maaltijd

In deze tijd van crisis is het belangrijker dan ooit om samen te komen en elkaar te helpen.

Lees verder