Coöperatie Molenwijk/Puntpark

Wekt in de buurt schone energie op

Coöperatie Energierijk Molenwijk/Puntpark wekt in Molenwijk/Puntpark schone stroom op. De opbrengsten hiervan geven ze terug aan de leden, dat zijn bewoners van de buurt. Daarnaast wordt een deel gebruikt voor duurzame projecten. Deze energiecoöperatie is een initiatief van Duurzaam Den Haag.

Stap voor stap ontwikkelt de coöperatie

Nadat er meer dan 50 leden zijn geworven is het eerste energieproject gestart. Dit zijn in totaal ruim 200 zonnepanelen het dak van buurtcentrum Laakhage en de sporthal Lipa. De laatste puntjes worden nog op de i gezet, voordat de eerste stroom kan worden opgewekt. Deze stroom wordt verkocht aan de schone en lokale energieleverancier Haagse Stroom. Dit project is daardoor niet alleen duurzaam, maar ook goed voor de portemonnee.

Deelnemers ontvangen namelijk 15 jaar lang een deel van de opbrengst van de zonnepanelen. Dat is ongeveer € 27,50 per persoon per jaar. Bovendien draagt het project bij aan een mooiere buurt. Elk jaar gaat 10% van de totale opbrengst naar andere duurzame projecten in Molenwijk/Puntpark. De leden van de coöperatie besluiten samen in welke projecten er geïnvesteerd wordt.

Zonnepanelen voor Energiecoöperatie Molenwijk

Lid worden van de coöperatie

Helaas is momenteel het maximale aantal leden behaald. Maar in de toekomst wordt de coöperatie misschien uitgebreid. Neem contact op om te laten weten dat je hier interesse in hebt. Dan houden we je op de hoogte.

Over coöperatie Energierijk Molenwijk/Puntpark U.A.

Coöperatie Energierijk Molenwijk/Puntpark U.A is een zelfstandige bewonersorganisatie, zonder winstoogmerk en zonder commerciële belangen. Het is opgericht om daadwerkelijk bij te dragen aan een meer duurzame buurt, nu en in de toekomst. Het oprichtingsbestuur bestaat uit leden van het buurtteam Energierijk Molenwijk/Puntpark.

Ik help je graag
Tom Egyedi
"Bij mij kun je terecht voor: buurtteam Spoorwijk, Kopgroep 2030 en energiecoöperaties"
Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 15.00 uur.

Stuur een bericht