Coöperatie Molenwijk/Puntpark

Wekt in de buurt schone energie op

Coöperatie Energierijk Molenwijk/Puntpark wekt schone energie op in de buurt. Bijvoorbeeld door zonnepanelen op het dak. De opbrengsten hiervan wordt weer geïnvesteerd in de buurt. Bijvoorbeeld door bij te dragen aan duurzame projecten. Deze energiecoöperatie is een initiatief van Duurzaam Den Haag.

Stap voor stap ontwikkelt de coöperatie

Sinds 2023 heeft de coöperatie werkende zonnepanelen op twee daken in de buurt. Dit zijn in totaal ruim 200 zonnepanelen het dak van buurthuis Laakhage en sporthal Lipa. De opgewekte stroom wordt verkocht aan Haagse Stroom. Dat is een schone en lokale energieleverancier. Het geld dat deze stroom oplevert, gaat terug naar de leden van de coöperatie. Een deel wordt geïnvesteerd in duurzame projecten in de buurt. Dit project is daardoor niet alleen duurzaam, maar ook goed voor de portemonnee. De leden van de coöperatie besluiten samen in welke projecten wordt geïnvesteerd.

Zonnepanelen voor Energiecoöperatie Molenwijk

Lid worden van de coöperatie

We hebben nog een paar plekken vrij! Wil jij lid worden? Stuur dan een e-mail naar cooperatie@duurzaamdenhaag.nl

Over coöperatie Energierijk Molenwijk/Puntpark U.A.

Coöperatie Energierijk Molenwijk/Puntpark U.A is een zelfstandige bewonersorganisatie, zonder winstoogmerk en zonder commerciële belangen. Het is opgericht om daadwerkelijk bij te dragen aan een meer duurzame buurt, nu en in de toekomst. Het oprichtingsbestuur bestaat uit leden van het buurtteam Energierijk Molenwijk/Puntpark.

Ik help je graag
Tom Egyedi
Bij mij kun je terecht voor: ondersteuning van bewoners in buurt Spoorwijk, energiecoöperaties en het Haags Klimaatakkoord
Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 15.00 uur.

Stuur een bericht