Terug naar de pagina
Heb je vragen? Bel 070 - 3643070 of mail ons!

Buurtteam Toekomstig Laak in Laak Centraal

In Laak Centraal gaan we samen met bewoners aan de slag met duurzame acties in en voor de buurt.

Deel pagina:

Buurtteam Toekomstig Laak in Laak Centraal

In Laak Centraal werken we samen met ons kersverse buurtteam aan duurzame acties in en voor de buurt. Het buurtteam bestaat uit een groep actieve bewoners die zich inzetten voor een mooie, schone en groene buurt.

We gaan bijvoorbeeld aan de slag met vergroeningsacties, plaatsen containertuintjes en helpen bewoner energie te besparen in en rond het huis. Dat doen we natuurlijk niet alleen, we hebben ook jouw hulp nodig! Doe je met ons mee?

Wat doet buurtteam Toekomstig Laak?

Leden van ons buurtteam zijn betrokken en enthousiaste buurtbewoners die zich samen met Duurzaam Den Haag inzetten voor een mooie, schone en groene buurt. Dat doen ze omdat Laak Centraal duurzaam maken zorgt voor meer woonplezier en een fijne sfeer op straat.

Het buurtteam denkt bijvoorbeeld mee over hoe de overstap naar schone energie gemaakt kan worden op een manier die past bij de eisen en wensen van de buurt en de mensen die er wonen. De overstap naar duurzame energiebronnen, de energietransitie, is een enorme uitdaging en vraagt veel van bewoners. Samen kunnen we elkaar verder helpen.

Meedoen?

Woon je in Laak Centraal en wil je helpen de buurt steeds duurzamer te maken? Meld je dan aan! Stuur een e-mail naar anoukvansanten@duurzaamdenhaag.nl. Alle hulp is welkom, van plannen maken tot praktische hulp bij bijvoorbeeld het organiseren van een buurtactie. Ook als je eenmalig wilt helpen, horen we het graag!

Je kunt ook langskomen bij ons buurtteamoverleg. Elke derde donderdag van de maand bij Vadercentrum Adam op het Jonckbloetplein.

Aankomende acties!

We organiseren allemaal leuke activiteiten voor buurtbewoners. Doe je mee? Nodig ook jouw buren uit!

14 mei – regentonnenactie

Na successen in verschillende Haagse wijken kunnen we met trots melden dat er nu in Laak Centraal een regentonnenactie komt. Er zijn 50 regentonnen beschikbaar voor slechts € 10 per stuk. Een koopje waar je jezelf én de wijk mee helpt. Door regenwater op te vangen, help je de natuur een handje in droge periodes. Regenwater is ook heel goed voor plantjes, want er zit nauwelijks kalk in. Bovendien komt het gratis uit de lucht vallen. Dus een regenton is duurzaam en je bespaart er geld mee. De eerste vijftig aanmeldingen kunnen hun regenton op zaterdag 14 mei ophalen bij het Vadercentrum Adam op het Jonckbloetplein.

meld je hier aan

25 mei – energiequiz

Win leuke prijzen en bespaar op je energierekening! De gasprijzen zijn hoog. Daarom is het slim om thuis energie te besparen. Dat kan op simpele manieren. Tijdens de energiequiz leer je hoe je dat doet en het is ook nog leuk! We helpen je na de quiz om je aan te melden voor de ‘direct bespaaractie’, zodat je thuis meteen aan de slag kan. Er staat ook een warme maaltijd voor je klaar. De inloop is vanaf 17:30 en we beginnen om 18:00 uur. Locatie: Vadercentrum Adam. Deelname is gratis. Meld je op tijd aan, want er is maar een beperkt aantal plekken.

meld je hier aan


Meer over activiteit

Nieuwe Energie en Groen in de Buurt - Een leefbare buurt, ook in 2028!

Nieuwe Energie en Groen in de Buurt - Een leefbare buurt, ook in 2028!

Lees verder
Buurtteam Toekomstig Laak in Laak Centraal

Buurtteam Toekomstig Laak in Laak Centraal

In Laak-Centraal willen we samen met bewoners aan de slag met duurzame acties in én voor de buurt....

Lees verder
Maak kennis met buurtteam Spoorwijk

Maak kennis met buurtteam Spoorwijk

In Spoorwijk willen we samen met bewoners aan de slag met duurzame acties in én voor de buurt....

Lees verder


Meer activiteiten

Doe mee met dit Europese programma en verbeter jouw buurt!
4 nov

Doe mee met dit Europese programma en verbeter jouw buurt!

Den Haag moet verduurzamen. Dat betekent dat de straten in jouw wijk binnenkort misschien wel open...

Lees verder

Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 15.00 uur.

Stuur een bericht