Energie besparen

Nieuw in Den Haag: bespaargroen.nl

Bedenker Lauren legt uit hoe het platform jou kan helpen verduurzamen.

Sinds januari is het nieuwe platform bespaargroen.nl online in Den Haag. Een nieuwkomer die heel handig kan zijn. Op dit platform kun je namelijk bekijken wat jij kunt doen aan verduurzamen in jouw huis. Daarna kun je ook meteen zien welke subsidies je aan kunt vragen én een afspraak maken met een aannemer uit de buurt. Wij spreken bedenker Lauren Visser over wat het platform voor woningeigenaren en huurders kan betekenen.

Hoe werkt bespaargroen.nl?

De website verzamelt op basis van jouw postcode informatie uit openbare informatiebronnen. Bijvoorbeeld wanneer jouw huis gebouwd is en of er ruimte op het dak is voor zonnepanelen. Deze informatie hoef je dus niet zelf in te voeren.

Daarna vul je zelf wat aanvullende informatie aan. Bijvoorbeeld je energiegebruik en of je zelf al zonnepanelen hebt. Op basis daarvan gaat de website kijken welke mogelijkheden er voor jou zijn. Je krijgt advies over mogelijke acties, de kosten en daar bij passende subsidies en aannemers. Zo kun je bijvoorbeeld iemand vinden die dubbelglas kan plaatsen of vloer- en dakisolatie kan doen. De website werkt voor huur- en koophuizen.

Makkelijkere weg naar een duurzaam huis

De website is bedacht en gemaakt om de weg naar een duurzaam huis makkelijk te maken. Dat heeft de organisatie van Lauren gedaan in opdracht van de Gemeente Den Haag. Hij draagt bij aan de doelstelling van de gemeente om jaarlijks 10.000 huizen met energielabel E, F of G te verduurzamen.

Vooral in de buurt Laak Centraal was veel onduidelijkheid over wat mensen kunnen doen in hun huis en hoe dat moet. Dit platform geeft daar meer duidelijkheid over.

Voor wie is dit platform?

Bespaargroen.nl is bedacht voor de bewoners van Laak Centraal. Daar is het platform in januari als eerste online gegaan en getest. Dat komt omdat er in deze buurt veel vraag is naar duidelijkheid over verduurzaming van huizen. Maar het platform is in de hele stad te gebruiken.

Ik help je graag
Anouk van Santen
Bij mij kun je terecht voor: ondersteuning van bewoners in Laak Centraal, communicatie en bewonersgroepen zichtbaar maken
Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 15.00 uur.

Stuur een bericht