Nieuws

Nieuw gezicht bij buurtteam Energierijk Molenwijk

Tom geeft het stokje door aan Linda

Buurtteam Energierijk Molenwijk/Puntpark is opgezet en gegroeid onder de vleugels van buurtman Tom Golder. In de laatste jaren heeft hij met het enthousiaste buurtteam veel meegemaakt en bereikt. Toms ervaring zet hij vanaf april in voor het nog jonge buurtteam in Spoorwijk. Linda van Laar neemt het stokje van Tom over. Zij en het buurtteam hebben voor dit jaar weer mooie plannen.

Tom kijkt terug op bijzondere jaren

Tom: 'De groep enthousiaste en betrokken bewoners heb ik de afgelopen vier jaar met veel plezier mogen ondersteunen. Ik heb veel zin om twee wijken verderop, in Spoorwijk, met een nieuwe groep bewoners aan de slag te gaan. Tegelijkertijd doet het mij wel wat om Molenwijk te verlaten en afscheid te nemen van een buurt waarin ik mij vanaf de start heel erg welkom heb gevoeld. Terugkijkend op mijn tijd in Molenwijk overheerst een gevoel van trots. En van dankbaarheid.

Trots op wat we als buurtteam allemaal hebben gedaan om buurtgenoten te helpen kleine en grotere stappen zetten in duurzame richting. Van informatieve, en niet in de laatste plaats overheerlijke, workshops ‘koken op inductie’, tot gezellige en succesvolle straatacties met regentonnen, Operatie Steenbreek en verschillende bijeenkomsten rondom energie besparen. Maar zeker ook de vergaande verduurzaming van Trefpunt Laakhage, dat dankzij de inzet van het buurtteam, de ambitie van het stichtingsbestuur van Laakhage en de medewerking van de gemeente Den Haag nu een van de meest duurzame buurtcentra is van Den Haag. Met een warmteplafond, geïsoleerde gevel, een dak vol zonnepanelen en een innovatieve warmtepomp die het gebouw van warmte voorziet. En ik ben enorm trots op de oprichting van de eigen energiecoöperatie Energierijk Molenwijk. Zodat we grotere duurzame projecten kunnen uitvoeren waarvan heel de wijk kan meeprofiteren. Wie had dat vier jaar geleden allemaal kunnen bedenken!

Tom: 'Naast trots, ervaar ik vooral dankbaarheid. Dankbaar voor de fijne, persoonlijke contacten met de mensen van de verschillende culturele verenigingen en wijkorganisaties, het bestuur, de beheerders en de bezoekers van Laakhage, en met de bewoners die deelnamen aan de verschillende acties. Boven alles ben ik natuurlijk de leden van het buurtteam dankbaar voor de geweldige samenwerking, hun trouwe inzet en fijne energie al die jaren! Bedankt Tahira, Nadia, Liam, Ahmed, Joey, Roy, Hidde, Peter en in eerdere samenstelling ook Haiwan, Aytekin, Ineke, Elfriede, Inge, Helga!

Vier jaar lang kwamen we elke eerste woensdag van de maand bijeen voor het buurtteamoverleg. Het maandelijkse overleg dat na twee bijeenkomsten liefdevol werd omgedoopt tot het Spekkoekoverleg. Met mijn vertrek is in Molenwijk de (spek)koek niet op. Integendeel. Het buurtteam zit vol energie en mooie plannen voor de toekomst. En met Linda die het buurtteam vanaf nu namens Duurzaam Den Haag gaat ondersteunen, is Molenwijk in hele goede handen! De buurtteamleden hebben dat de afgelopen maand al mogen ervaren, net als de Molenwijkers die vorige week meededen met de energiequiz in Laakhage.'

Linda heeft zin om in de buurt aan de slag te gaan!

Linda: 'Tot nu toe werk ik vooral op kantoor (en vanuit huis) voor Duurzaam Den Haag. Ik ben erg blij dat ik nu achter m'n bureau vandaan mag en de wijk in ga. Erg leuk om samen met bewoners van Molenwijk aan de slag te gaan.

Ik voelde me meteen al welkom in het buurtteam. En ik viel meteen met mijn neus in de boter, want eind maart heb ik de Energiequiz mogen hosten. Wat een gezellige buurtbewoners waren er! Veel kenden elkaar al, maar ook straatgenoten hebben elkaar voor het eerst ontmoet. We begonnen met een lekker bakje linzensoep. Toen de soep op was, werd het tijd om de hersens te kraken. In vier groepen dachten de buurtbewoners na over vragen over energiebesparing. Het was een spannende nek-aan-nek race, waarbij een groepje vrouwen uiteindelijk gewonnen heeft.

Tijdens ons Spekkoekoverleg hebben we laatst met het buurtteam mooie plannen bedacht voor dit jaar. Er komt weer een workshop inductiekoken, nog een energiequiz en misschien ook een informatieavond over het overstappen naar een andere energieleverancier. Ik heb er nu al zin in! En die spekkoek van Tom, die houden we er uiteraard in. Heerlijk!'

Doe mee met buurtteam Energierijk Molenwijk/Puntpark

Woon jij in Molenwijk en wil je je inzetten voor een mooie, schone en groene buurt? Doe dan mee met het buurtteam! We vergaderen elke eerste woensdag van de maand. Stuur een e-mail naar Linda: linda@duurzaamdenhaag.nl om je aan te melden.

Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 15.00 uur.

Stuur een bericht