Energie besparen

Energiecoach worden? Er gaat weer een training van start!

Help als energiecoach huurders uit Den Haag met energie besparen.

Er zijn in Den Haag al heel veel actieve energiecoaches. Wil jij ook mensen uit jouw buurt helpen om thuis energie te besparen? Dat kan. Er gaan weer nieuwe trainingen van de Energiebank van start. Tijdens deze training van drie dagdelen word jij opgeleid tot energiecoach voor huurders.

Wat leer je tijdens de training?

Je wordt opgeleid tot energiecoach voor huurders. De Energiebank coaches specialiseren zich in het adviseren van mensen met energiearmoede. Je krijgt een training in de basisvaardigheden van verduurzamen van een huis. De focus ligt op het effect van gedragsverandering en kleine energiebesparende maatregelen. Dat komt omdat de meeste huurders niet veel in hun huis kunnen investeren.

Hoe werkt het?

Als je energiecoach wil worden, dan kun je je nu aanmelden bij Marga Zuurbier via marga.zuurbier@energiebank.nl. Als je vragen hebt, kun je die ook aan Marga stellen. Wij betalen de training voor je, die is dus voor jou gratis. In ruil daarvoor vragen we je om op zijn minst een jaar beschikbaar te zijn voor twee gesprekken per maand. Een gesprek, inclusief voorbereiding en verslaglegging, duurt ongeveer 4 uur. De gesprekken zijn waar mogelijk in de eigen wijk, maar zullen vooral in wijken met veel huurders zijn.

Trainingsdata

In september gaan er drie trainingen van start, je kunt zelf kiezen welke groep voor jou het beste uitkomt. De trainingen zijn bij PEP, Riviervismarkt 2 in Den Haag.

  • De eerste groep komt samen op zaterdagochtend van 9.30 tot 12.00 uur

14 en 21 september en 5 oktober

  • De tweede groep op dinsdagavond van 19.30 tot 22.00 uur

10 en 17 september en 1 oktober

  • De derde groep een hele dinsdag en een halve vrijdag

10 september de hele dag van 9.30 tot 17.00 uur en 13 september van 9.30 tot 12.00 uur

Meld je snel aan, want er is maar een beperkt aantal plekken beschikbaar.

Ik help je graag
Lennart van der Linde
Bij mij kun je terecht voor: Klimaatfonds, bewonersgroepen ondersteunen (met aardgasvrij maken van de buurt), duurzaam vervoer en energiecoaches
Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 15.00 uur.

Stuur een bericht