Terug naar de pagina
Heb je vragen? Bel 070 - 3643070 of mail ons!

FAQ - Waar vind ik een duurzame bloemist of eerlijke bloemen?

Deel pagina:

(Bijna) iedereen houdt van bloemen. Maar een boeketje is lang niet altijd duurzaam. Transport, arbeidsomstandigheden en verdelgingsmiddel maken een bloemetje al snel minder aantrekkelijk. Gelukkig zijn er duurzame bloemisten. Die kun je herkennen aan keurmerken. Seizoensbloemen kopen is ook een goede stap.

Seizoensbloemenkalender

Kiezen voor duurzame of biologische bloemen van het seizoen is de meest ‘blije’ keuze die je als consument kunt maken. Dankzij deze seizoensbloemenkalender weet je welke bloemen op welk moment van nature bloeien.

Barometer Duurzame Bloemist

De Barometer Duurzame Bloemist is een onafhankelijk en officieel keurmerk waarmee de bloemist aantoont dat zijn assortiment bloemen en planten én de bedrijfsvoering in de winkel duurzamer is. Door middel van een puntensysteem kan de bloemist zich onderscheiden met een brons, zilver of goud certificaat. Voor certificering moet een bloemist voldoen aan verplichte eisen en een minimaal aantal te behalen punten halen op het gebied van: duurzaam assortiment planten en bloemen, afvalscheiding en verpakking, duurzame energie, milieuvriendelijke schoonmaak, duurzaam vervoer en zorg voor medewerkers.

Fair Flowers Fair Plants

Fair Flowers Fair Plants is een keurmerk, een label, dat hangt aan bloemen en planten afkomstig van kwekers, die voldoen aan de hoogste eisen. Eisen op het gebied van milieu en personeel. Denk hierbij aan arbeidsomstandigheden, hygiëne en veiligheid.

Zie voor meer informatie onze pagina over eerlijke bloemen

Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 15.00 uur.

Stuur een bericht