Terug naar de pagina
Heb je vragen? Bel 070 - 3643070 of mail ons!

FAQ - Waar kan ik mijn GFT (groente-, fruit- en tuin) afval kwijt?

Deel pagina:

In een aantal wijken van Den Haag wordt GFT opgehaald. Als je in een van deze wijken woont, dan kun je een bio-emmer (35 liter) of een groene container (140 of 240 liter) gratis aanvragen bij de gemeente (http://www.denhaag.nl/nl/afval/huisvuil.htm). Er bestaan ook composteerbare vuilniszakjes. Je kunt ze in de supermarkt kopen, meestal voor 20 liter. Ze zijn herkenbaar aan een groene kleur.

Benieuwd waar je afval, zoals GFT, moet inleveren en wat er mee gebeurt? In deze livestream leggen we het je uit.

GFT wordt apart ingezameld in de Archipelbuurt, Wateringseveld, Marlot, Benoordenhout, Bezuidenhout-midden en -oost, Leidschenveen-Ypenburg, Loosduinen, Scheveningen met uitzondering van de kuststrook, Vogelwijk, Bomen- en Bloemenbuurt, Vruchtenbuurt en Heesterbuurt ten noorden van de Mient.

Zelf recyclen

De wijken waarin GFT wordt opgehaald zijn de afgelopen jaren verminderd. Dit komt doordat er te weinig GFT werd ingeleverd, waardoor het ophalen niet meer voordelig was voor het milieu. Als GFT in jouw wijk niet opgehaald wordt, dan zijn er nog drie andere mogelijkheden waarop je je GFT-afval kunt recyclen:

  • Je kunt het wegbrengen naar het afvalbrengstation op Plutostraat 1.
  • Je kunt ook zelf compost maken. Dat is heel makkelijk! Mensen zijn vaak bang dat compost gaat stinken en dat je er een grote tuin voor nodig hebt. Maar compost hoort helemaal niet te stinken en een compostbak kan ook in de keuken staan. Er zijn verschillende soorten compostmethoden: Wormencompost is de goedkoopste manier. Je kunt je ook verdiepen in Bokashi een compostmethode met micro-organismen. Of kies voor een composthoop, als je wel een grote tuin hebt.
  • Er zijn verschillende buurttuinen waar je je GFT kunt wegbrengen. Meer informatie over de locaties is te vinden op www.compostbakkers.nl

Vind je composteren een grote stap of heb je niet genoeg afval om een composthoop te maken? Vraag aan je buren of zij ook geïnteresseerd zijn en start een buurtcomposteerplek!

Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 15.00 uur.

Stuur een bericht