Terug naar de pagina
Heb je vragen? Bel 070 - 3643070 of mail ons!

Voedselvijver aanleggen

Voedsel uit water - Voedsel voor de toekomst

Waar: Eetbaar Park (Zuiderpark), Anna Polakweg 7a Den Haag 2533 SW
natuurEnStadslandbouw
escamp

Deel pagina:

Voedselvijver aanleggen

Leren en werken aan een stukje voedsel-waterlandschap als een blik op de toekomst. Waar voedselbossen (of zoals wij het liever noemen Voedselbosranden) een bijdrage beloven te geven aan de toekomstige, duurzame voedselvoorziening, zo geldt dat waarschijnlijk ook voor ons waterlandschap.

Eetbare water-. moeras- en overplanten hebben een hoge voedingswaarde, zoals een wat hoger eiwitgehalte dan landplanten en zijn mede daardoor waardevol is een dieet waarin voor dierlijke eiwitten minder plaats is. En met het vele water dat in ons land te vinden is, hoeven we ons wellicht niet te beperken tot een enkel bosje watermunt. Op Eetbaar Park vervolgen we ons experiment om deze gewassen op te nemen in een goed uit te werken Permacultuur aanpak. PijlwortelkruidDaartoe gaan we ons waterdeel wat vergroten en daarmee meer wateroppervlak creëren met een moeras en oevers. Deze grond- en waterwerkzaamheden verrichten we op vrijdagmiddag 25 en zaterdag 26 mei overdag en op zondag 27 mei zal Permacultuurdocent Taco Blom in een korte presentatie de opzet ervan en de uitwerking toelichten. Op zaterdag hopen we ook al de eerste planten aan te brengen.

Tuinwerkdag Plus!

vrijdag 25 mei - 13.00-17.00 uur - Voedselvijver maken zaterdag 26 mei - 10.00-12.30 uur - Voedselvijver maken zondag 27 mei - 11.00 uur - Voedselvijver: idee, aanpak en uitwerking - toelichting door Taco Blom

Deze activiteit wordt geboden in het kader van het Voedsel Anders 2018 programma. De Voedselkaravaan doet deze dagen Den Haag aan en ... het is Fête de la Nature.

Evenement website

Meer evenementen

Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 15.00 uur.

Stuur een bericht