Terug naar de pagina
Heb je vragen? Bel 070 - 3643070 of mail ons!

Rondleiding Eetbaar Park

Een ontdekkingstocht door een biodiversiteitsfeest met veel eetbaars

Waar: Eetbaar Park (Zuiderpark) bij Vreeswijkstraat 60 Den Haag 2546 CA
natuurEnStadslandbouw
escamp

Deel pagina:

Rondleiding Eetbaar Park

Samenwerken met de natuur en har niet bestrijden zijn uitgangspunten voor het ontwerp en het onderhoud van deze nu acht jaar bestaande natuurlijke en natuurrijke moestuin annex voedselbosrand. Aan de hand van enkele permacultuur ontwerpprincipes wordt getoond hoe de tuin is opgezet als een duurzame tuin, die kan gaan voorzien in voedsel, energie en grondstoffen. Daarbij ook aandacht voor hoe recente inzichten en ervaringen met Permacultuur in de tuin geïntegreerd worden en voor het belang van dit soort tuinen in een stedelijke omgeving... voor mens, plant en dier.
De tuin is in een boeiende fase waarin wordt overgeschakeld naar vooral voorbeelden van meerjarige groenten en fruit en minder eenjarige groenten en kruiden. De uitleg bij de rondleiding houdt rekening met zowel de beginnende als de meer ervaren (moes)tuinier, die over wil gaan naar een tuin waarin meer plaats is voor natuur en een natuurlijk evenwicht.

Maak hier kennis met Permacultuur. Ga de drie ethische principes begrijpen en probeer te snappen hoe de ontwerpprincipes u kunnen helpen uw leven en leefomgeving richting en vorm te geven en ga er de samenhang en verbanden herkennen.

Rondleidingen met uitleg door Menno Swaak
zondag 15 juli 2018,  13
.30- 15.30 uur, vrijwillige bijdrage welkom.
Organisatie: Permacultuurcentrum Den Haag i.s.m. Stichting Eetbaar Park 06-26130464 www.permacultuur.nu
Locaties: Eetbaar Park I (Zuiderpark) ingang poortje achter benzinestation Vreeswijksstraat. Indien op slot bel 06-26130464. Klik voor routebeschrijving


Meer evenementen

Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 15.00 uur.

Stuur een bericht