Energiecoöperatie Schilderswijk
Zonnepanelen op het dak van het Haags Openbaar Vervoer Museum
Op het dak van het Haags Openbaar Vervoermuseum aan de Parallelweg worden zonnepanelen geplaatst voor en door bewoners uit de buurt. De stroom die deze panelen opwekken, wordt verkocht en zo verdienen we geld. Jij kunt ook meedoen. Het project is speciaal voor mensen die zelf geen zonnepanelen hebben omdat ze het niet kunnen betalen. Je kunt meedoen als je geen eigen dak hebt, want de zonnepanelen komen op een dak in de buurt.
Hoe werkt de energiecoöperatie?
Als je lid wordt van een energiecoöperatie, leg je eenmalig 35 euro in. Daarna krijg je 15 jaar lang een deel van de inkomsten terug. Dat is ongeveer 20 euro per jaar, afhankelijk van hoeveel energie er is opgewekt. Ook kun je samen met jouw buren geld geven aan lokale groene projecten die jullie zelf kiezen. Bijvoorbeeld groene daken voor de buurt of een nieuw zonnedak.
In totaal komen er 600 zonnepanelen op het Openbaar Vervoermuseum en 170 op het dak van de Mussen. Hierdoor kunnen er 150 tot 200 buurtbewoners meedoen. Zorg dat je er snel bij bent, want vol is vol.
Planning
Dit jaar komen de zonnepanelen op het dak van het Openbaar Vervoer Museum. Helaas is het niet gelukt om dit in 2024 voor elkaar te krijgen. We verwachten dat het rond de zomer gaat gebeuren. Voor de zomer nemen we contact met je op om meer details te geven over het inschrijven voor de zonnepanelen en wanneer het openingsfeest plaatsvindt.
Vragen? Kom naar het spreekuur
Wil je meer weten of heb je vragen? Dat kunnen we ons goed voorstellen. Kom langs bij een van de spreekuren van Duurzaam Den Haag. We leggen het graag persoonlijk aan je uit. Je kunt ook contact opnemen via cooperatie@duurzaamdenhaag.nl
Onze spreekuren vind je hier:
- Schilderswijk Noord | Elke woensdag van 10:00 tot 12:00 uur bij De Mussen, Hoefkade 60
- Schilderswijk West | Elke dinsdag van 11:30 tot 12:30 uur bij de wijklocatie van Haag Wonen, Delftselaan 79
Wat is Haagse Stroom?
Het project van het Openbaar Vervoer Museum valt onder energiecoöperatie Haagse Stroom. Zij zijn in heel Den Haag actief met meerdere projecten. Het bestuur van Haagse Stroom en haar vrijwilligers zorgen voor de realisatie van het zonnepanelenproject. Het bestuur maakt geen beslissingen. Dat doen de leden tijdens de ALV.