Terug naar de pagina
Heb je vragen? Bel 070 - 3643070 of mail ons!
Aangemaakt op: 5 aug. 2020

Welke subsidies zijn er in 2021 voor elektrische auto's in Den Haag?

Wij zochten het voor je uit!

Deel pagina:

Welke subsidies zijn er in 2021 voor elektrische auto's in Den Haag?

Heel veel mensen komen op onze website, omdat ze zoeken naar ‘subsidie voor elektrische auto’s in Den Haag’. Nu is mobiliteit niet een kernthema van Duurzaam Den Haag. Dat is namelijk klimaatadaptatie en aardgasvrij wonen. We merken alleen dat er wel veel vraag is naar informatie over deze subsidie. Vandaar deze blog. Wij zochten uit welke subsidie er is voor elektrische auto’s in Den Haag én in welke Haagse wijken je een elektrische auto kan delen met je buren. Hoef je er zelf geen één aan te schaffen. Dat scheelt weer!

Goed nieuws!

Sinds 1 juli 2020 kan je als particulier, dus als bewoner, subsidie aanvragen als je een gloednieuwe óf een gebruikte elektrische auto aanschaft. Dit geldt ook voor mensen die privé een elektrische auto willen leasen. De subsidie geldt helaas niet voor plug-in hybride auto’s, dus auto’s die zowel op elektriciteit als fossiele brandstof rijden. 

Waarom geeft de overheid subsidie?

De overheid stelt deze subsidie beschikbaar om elektrisch rijden te stimuleren. Met de subsidie wil het kabinet elektrisch rijden voor meer mensen aantrekkelijk maken. Ook komen er door de subsidie meer elektrische auto’s op de markt, waardoor de markt voor nieuwe en gebruikte elektrische auto’s groter wordt. Dit maakt de overstap naar een elektrische auto in de toekomst nóg makkelijker.

Hoeveel subsidie kan ik krijgen voor een elektrische auto? 

Het subsidiebedrag voor een nieuwe elektrische auto is € 4.000 en voor een tweedehandsauto (occasion) € 2.000. Let op: de subsidiepot voor nieuwe auto’s is voor het jaar 2021 al op! Voor tweedehandsauto's is er nog wel subsidie beschikbaar (d.d. februari 2021). Weten of er nog wat in de pot zit? Kijk op www.rvo.nl/sepp.

Maak gebruik van een elektrische deelauto 

Steeds meer buurtorganisaties in Den Haag experimenteren met (elektrische) deelauto’s. Ze schaffen als coöperatie een aantal auto’s aan of werken samen met commerciële partijen. Kijk eens naar de initiatieven in de wijken VogelwijkBezuidenhoutBenoordenhout of Vruchtenbuurt. Ken jij nog meer bewonersinitiatieven met (eigen) deelauto’s? Laat het ons weten! 

Handige links 

Alle overige informatie over de subsidie voor een elektrische auto en alle voorwaarden kan je lezen via de site van Milieu Centraal. De subsidie kan je aanvragen via de site van de overheid.

Geschreven door:
Anouk Dehue
Anouk Dehue
 -

“Bij mij kun je terecht voor: communicatie en ondersteuning van bewonersinitiatieven.”

Neem contact op met:
T 0646074434 | anouk@duurzaamdenhaag.nl |
Bekijk profiel

Meer blog

'Maai mei niet' voor bloemen en bijen

'Maai mei niet' voor bloemen en bijen

Tijdens de hele maand mei laten we gezamenlijk het gazon groeien en maaien we minder om vlinders,...

Lees verder
Biodiversiteit in de stad: wat kun je zelf doen?

Biodiversiteit in de stad: wat kun je zelf doen?

De eerste lekkere dagen van het jaar zijn aangebroken. Dat betekent dat iedereen druk bezig is de...

Lees verder

Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 15.00 uur.

Stuur een bericht