Buurtteam Energierijk Spoorwijk

Wij zetten ons in voor een groener en duurzamer Spoorwijk. Doe je mee?

Buurtteam Energiewijk Spoorwijk

Buurtteam Energierijk Spoorwijk is een groep enthousiaste bewoners die zich inzet voor een mooie, schone en groene buurt. Ze worden daarbij geholpen door Duurzaam Den Haag.

Activiteiten van het buurtteam in Spoorwijk

De energietransitie is een grote uitdaging. Met de energietransitie bedoelen we de overstap naar duurzame energiebronnen zoals zonnepanelen. Het vraagt veel van de buurt en haar bewoners. Maar bewoners staan er niet alleen voor. Het buurtteam zet zich voor hen in! Dat doen ze vanuit de overtuiging dat het duurzaam maken van de buurt ook kansen biedt voor werkgelegenheid, woongeluk en samenhang in de buurt en de sfeer op straat.

Activiteiten volgens de wens van bewoners

Het buurtteam vindt het belangrijk dat de activiteiten aansluiten bij de wensen en behoeften van bewoners. Hoe kun je bijvoorbeeld op een eenvoudige manier je energierekening verlagen? Of hoe stimuleren we buurtgenoten om Spoorwijk te vergroenen? Over deze vragen denkt het buurtteam na.

Ook organiseren we passende acties voor bewoners van Spoorwijk. Zoals een energiequiz, regentonnenacties en het plaatsen van containertuintjes.

Spreekuur in buurthuis De Wissel

Stel jouw vragen over energie besparen en groen in de buurt. Elke donderdag zit Tom voor je klaar in buurthuis De Wissel. Je kunt vragen stellen, maar ook jouw eigen ideeën inbrengen. Wil je bijvoorbeeld een schoonmaakactie organiseren of wil je beter begrijpen hoe het buurtteam werkt? Kom langs!

Locatie: Buurthuis De Wissel
Adres: Van Meursstraat 1b, 2524 XN Den Haag
Tijd: elke donderdag van 14.00 tot 16.00 uur (behalve op feestdagen)

Doe je mee?

Woon jij in in Spoorwijk en wil je helpen onze buurt steeds duurzamer te maken? Meld je dan aan voor het buurtteam! Of kom gewoon een keertje kennismaken. Alle hulp is welkom.

Stuur een e-mail naar buurtcontactpersoon Tom om je aan te melden of voor meer informatie. Het buurtteam komt elke eerste donderdagavond van de maand bijeen in Stichting Schets op de Schimmelweg. Je bent van harte welkom om eens langs te komen!

Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 15.00 uur.

Stuur een bericht