Kan ik subsidie krijgen voor zonnepanelen?

Nee, helaas worden er vanuit het Rijksoverheid en de gemeente Den Haag geen subsidies aangeboden voor zonnepanelen. Toch zijn er andere regelingen die het aanschaffen van zonnepanelen aantrekkelijk maken! Zo kun je btw terugvragen voor de aanschaf en installatie van de zonnepanelen. Bekijk hier de website van de belastingdienst over btw terugvragen.

Daarnaast kan je ook een gratis dakscan laten uitvoeren via de WoonWijzerWinkel. Op deze manier kom je erachter hoe geschikt jouw dak is voor zonnepanelen. Klik hier om een gratis dakscan uit te voeren!

Een andere leuke optie is door collectief zonnepanelen te plaatsen op een dak. Je kan bijvoorbeeld met je VvE of als energiecorporatie kijken of je collectief zonne-energie kunt opwekken. Je kan dan in aanmerking komen voor de Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking (SCE). Lees hier meer over deze regeling! Voor Haagse inspiratie kan je kijken op de website van de energiecorporatie Haagse Stroom of de website van de, door vrijwilligers van de Groene Regentes opgerichte energiecorporatie, Haags Opgewekt!

Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 15.00 uur.

Stuur een bericht