Nieuws

9 tips voor duurzame zomerse activiteiten in Den Haag

Ga gezellig samen op pad!

De zomer is de perfecte tijd om er eens lekker op uit te gaan. Samen met de kids, met je partner of misschien ga je wel met vrienden? Er zijn in Den Haag onwijs veel leuke én duurzame dingen te doen. Dit zijn onze tips voor duurzame uitjes in Den Haag.

Het water op!

1. Leer surfen

Bij de duurzame surfschool The Shore kan je leren surfen. Boek bijvoorbeeld een familieles of doe mee met een groepsles. Kan je het al een beetje? Dan kan je ook een board en wetsuit huren. Als je flink wat energie bent kwijtgeraakt met het stoeien tegen de golven kan je daarna in de strandtent weer bijkomen met lekkere pannenkoeken of pizza's.

2. Met de roeiboot door het Westbroekpark

Het mooie Westbroekpark ontdekken jullie het beste vanuit een roeiboot. Deze huur je bij de Waterkant. Geniet vanuit het bootje van de stilte en de natuur om je heen. Jullie komen vooruit jullie eigen spierkracht dus lekker duurzaam! Je kan bij de Waterkant ook een stand-up-paddle huren.

3. Ga gratis suppen en vis zwerfafval op

In de maanden juli, augustus en september kan je op donderdag gratis een rondje suppen en zwerfafval opvissen in de Haagse grachten. Suppen staat voor 'stand up paddling', waarbij je staand op een supboard over het water peddelt. Bekijk de stad eens van het water en verbaas je over het afval wat in de grachten belandt. Gelukkig ben jij er om het op te vissen en later weg te gooien!

Op onderzoek uit

4. Ga op eco-expeditie

In Mariahoeve kan je als echte onderzoeker op eco-expeditie gaan! Want wie zegt dat je naar een verre bestemming moet gaan om 'wildlife' te ontdekken? Dat kan ook gewoon bij ons in Den Haag. Juist leuk om de natuur op te zoeken op een plek waar je het niet verwacht. Met hulp van stoeptegels met QR-codes ga je zelf op ontdekkingsreis.

5. Op slootjessafari in het Zuiderpark

Er zijn nog meer avonturen te beleven in de Haagse natuur! Ga eens op slootjessafari in het Zuiderpark. In sloten, vijvers en grachten leven allerlei dieren. Misschien vang je met je netje wel een waterkever, een waterwants, watervlooien of zelfs een vis. Dit uitje is erg leuk voor kinderen tot 12 jaar.

6. Leer meer over onze planeet

Bij het Museon-Omniversum zijn altijd interessante activiteiten en exposities waarbij je meer leert over onze planeet. Bekijk de foto-expositie van de De Groene Camera, volg een rondleiding over de One Planet Expo of proef gefrituurde insecten bij de instectensnackbar! Bij een ticket voor het museumgedeelte zit ook toegang tot één van de films bij het Omniversum. Een perfect dagje uit voor een regenachtige zomerdag.

Ontdek de Haagse parken

7. Op pad met een gids

Een gids weet alles van de mooie parken die we hebben in Den Haag. Diegene laat je zien wat voor mooie bloemen en planten er groeien en weet allerlei dieren te vinden. Je staat versteld van alles wat je leert tijdens een wandeling! Er zijn in de zomer meerdere wandelingen in de Haagse parken.

8. Landgoed Ockenburg

Ben je al eens bij landgoed Ockenburg geweest? Het is een plek in Den Haag waar maar weinig mensen vanaf weten. Het landgoed is een Natura 2000-gebied én onderdeel van het Nationaal Park Hollandse Duinen. Je vindt er rosse vleermuizen, groene spechten, boomkruipers, holenduiven en boomklevers! Na een wandeling kan je lekker lunchen of dineren bij de schitterende Villa Ockenburg. Een prachtig oud gebouw dat ook met de tijd is meegegaan en nu zonnepanelen en warmtepompen heeft! Op de kaart staan lekkere gerechten die worden bereid met seizoensgroenten uit de eigen tuin. Of je kunt natuurlijk ook een kleedje meenemen en zelf voor een duurzame picknick zorgen!

9. Fiets naar Katwijk aan Zee

Meijendel is nog zo'n mooi natuurgebied wat gewoon bij jou om de hoek ligt. Hou je wel van een stukje fietsen? Neem dan de prachtige route door de duinen en het landschap van Meijendel naar Katwijk aan Zee. Eenmaal daar aangekomen neem je een lekker ijsje, een duik in zee, of allebei! Is Katwijk iets te ver voor je? Dan kan je ook altijd tot aan Wassenaar rijden. Fijne rit!

Foto's: The Shore, The Hague Marketing Bureau, het Haagse Groen, Dylan Leagh

Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 15.00 uur.

Stuur een bericht