BeHaaglijker Wonen in Morgenstond en Moerwijk

Energiebesparende maatregelen voor bewoners van sociale huurwoningen

BeHaaglijker Wonen teams

De maatregelen worden geïnstalleerd door BeHaaglijker Wonen teams. Dat zijn mensen van vijf organisaties, namelijk: Just for You, Schroeder van der Kolk, Stagehuis, Stichting Talentontwikkeling en Winst uit je Woning. Deze teams zijn opgeleid om per huis te kijken wat nodig is en dit meteen te installeren.

Het gaat om maatregelen die makkelijk aan te brengen zijn en direct energie besparen. Denk bijvoorbeeld aan tocht en kiervrij maken, isolerend raamfolie, een waterbesparende douchekop of brievenbusborstels.

Koppeling met energiecoaches

Alle teams volgen een opleiding tot energiecoach voor huurders. Zij hebben alleen niet de tijd om in alle huizen een uitgebreid gesprek te voeren. Bij huishoudens waar ze denken dat meer advies nodig is, zorgen zij dat de bewoner wordt ingeschreven voor een energiecoach. De verwachting is dus dat er in de komende maanden extra aanvragen zullen zijn in de buurten waar deze teams aan de slag gaan.

Waar vindt de actie plaats

De woningbouwcorporaties hebben 14.000 sociale huurwoningen geselecteerd met een slecht energielabel (E, F en G). Hiervan worden 10.000 woningen benaderd door de BeHaaglijker Wonen teams. Als eerste worden de adressen in de wijken Moerwijk en Morgenstond aangeschreven. Dat is ongeveer 2/3e van de 14.000 geselecteerde woningen. Daarna, naar verwachting in de zomer, volgen Mariahoeve, Scheveningen en het Oude Centrum.

Er worden per keer 1000 bewoners aangeschreven (200 adressen per organisatie), zodat de vijf organisaties mensen snel kunnen helpen als ze zich aanmelden. Volgende week worden de volgende 1000 aangeschreven en daarna is het tempo afhankelijk van de voortgang.

Ik help je graag
Lennart van der Linde
Bij mij kun je terecht voor: Klimaatfonds, bewonersgroepen ondersteunen (met aardgasvrij maken van de buurt), duurzaam vervoer en energiecoaches
Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 15.00 uur.

Stuur een bericht