Terug naar de pagina
Heb je vragen? Bel 070 - 3643070 of mail ons!

Samen duurzaam aan de slag - Met deze activiteiten ondersteunen wij bewonersgroepen

Lees hier hoe we bewonersgroepen ondersteunen om duurzaam te doen

Deel pagina:

Samen duurzaam aan de slag - Met deze activiteiten ondersteunen wij bewonersgroepen

Is duurzaamheid een onderwerp waar jullie in de buurt mee aan de slag zouden willen? Of zijn jullie al met duurzaamheid bezig maar kunnen jullie nog wat steun en inspiratie gebruiken? Dan kan Duurzaam Den Haag helpen!

Duurzaam Den Haag is jouw partner in duurzaam doen! Als onafhankelijke stichting staan we dicht bij bewoners. We ondersteunen bewonersgroepen met onze kennis over duurzaamheid en bewonersparticipatie en ons uitgebreide netwerk in Den Haag.

Dit is wat we voor jullie kunnen betekenen. Neem contact op als je interesse hebt, of als je eerst meer wilt weten.


1.Draaiboeken voor kleine straatacties

Deze groene projecten brengen bewoners uit de buurt samen én inspireren om duurzaam te doen! Wij ondersteunen jullie met een draaiboek zodat jullie zelf aan de slag kunnen. Op verschillende plekken in Den Haag zijn deze acties al succesvol uitgevoerd.

Plantenbieb
Een plantenbieb is een kastje op een openbare plek zoals een park, waarin buurtbewoners planten(stekjes) kunnen uitwisselen. Een klein groepje bewoners onderhoudt de plantenbieb zodat deze schoon en goed gevuld blijft. Dit zorgt voor meer verbinding én inspireert bewoners om meer planten te planten. Lees hier meer over de plantenbieb op het Newtonplein.

Duurzaam Den Haag ondersteunt met een stappenplan en subsidie. Let op: het budget voor de plantenbibliotheken in 2020 is helaas op. In het voorjaar van 2021 zal het weer mogelijk zijn een aanvraag te doen voor een plantenbibliotheek. Wil je toch meer weten? Neem contact op met Anouk.

Regentonnen
Regentonnen vangen regenwater op, wat nodig is voor de steeds extremere regenbuien. Want als het zo erg hoost kan de grond het vele water niet aan. Het water uit de regenton kan op droge dagen gebruikt worden om de planten water te geven, waardoor er water bespaard wordt.

Duurzaam Den Haag ondersteunt met een stappenplan en contactgegevens voor financiële steun. Interesse? Neem contact op met Anouk.

De buurt vergroenen
Met Operatie Steenbreek gaan stoeptegels eruit en groene planten erin! Door met een straat mee te doen aan een actie wordt de hele straat groener. Geveltuintjes zorgen voor een betere opname van regenwater en meer biodiversiteit. Meer groen in de wijk zorgt ook voor minder verhitting en het staat natuurlijk erg gezellig. De actie zorgt ook voor samenwerking tussen bewoners. Interesse? Neem contact op met Edwin.

2. De Haagse Energiebesparingsaanpak

Als we in Nederland van het aardgas af gaan, betekent dit dat we onze huizen op een andere manier moeten gaan verwarmen. Maar hoe gaat dat in jouw wijk precies gebeuren? En wat moet er dan in huis allemaal veranderd worden? Onder de noemer Haagse Energiebesparings (HEBA) nemen wijkbewoners het heft in eigen handen. Op die vragen, en meer, geeft de lokale energiecoach antwoord. Deze coaches zijn opgeleid door de Hoom Coöperatie en wonen in de wijk.

Misschien is dit ook iets voor jullie buurt? Neem dan contact op met Cas.

3. Ondersteuning bij een online bijeenkomsten

Willen jullie een informatieavond houden over duurzaamheid, samenkomen om te zien of er interesse is in een duurzame werkgroep of juist een project starten? Dan is het tegenwoordig handig om dit online te organiseren. Duurzaam Den Haag heeft ervaring met het opzetten van online bijeenkomsten en we kunnen jullie hierin begeleiden zodat dit vlekkeloos verloopt én een succes wordt. Interesse? Neem contact op met Cas.

4. Advies

Ook als jullie alleen ons advies of tips nodig hebben helpen we je graag! We zijn expert op het gebied van energiebesparing, het opwekken en gebruiken van schone energie en het vergroenen van Den Haag. We kunnen jullie verder helpen met advies, inspiratie en ons uitgebreide netwerk. We kunnen bijvoorbeeld energiebesparingstips voor bewoners delen tijdens een bijeenkomst. Ook kunnen jullie gebruik maken van de handige participatiebeslisboom. Aan de hand hiervan weet je hoe je bewoners van de wijk meekrijgt met duurzaam doen. Interesse? Neem contact op met Amber.

5. Zichtbaarheid

Zijn jullie al duurzaam bezig en kunnen jullie projecten meer zichtbaarheid gebruiken? Elke maand lichten we in onze livestream een bewonersinitiatief uit en we nodigen regelmatig bewonersgroepen uit voor onze netwerkbijeenkomst. Klopt gerust bij ons aan om jullie hiervoor aan te melden. Neem contact op met Linda.

6. Uitleenmateriaal

Straks als er weer evenementen georganiseerd kunnen worden hebben we verschillende leuke uitleenmaterialen die inspireren om duurzaam te doen. Zoals het spel Expeditie Schone Energie, het Rad van Fortuin en inductiekookplaten voor demonstraties met inductiekoken. Hier vind je alle uitleenmaterialen.

Online quiz

Voor online bijeenkomsten is de online quiz ‘Welk type groene kampioen ben jij?’ een goede gespreksopener. We geven je graag advies over hoe je de quiz kan inzetten.

Meer activiteiten

Doe mee met dit Europese programma en verbeter jouw buurt!
4 nov

Doe mee met dit Europese programma en verbeter jouw buurt!

Den Haag moet verduurzamen. Dat betekent dat de straten in jouw wijk binnenkort misschien wel open...

Lees verder

Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 15.00 uur.

Stuur een bericht