Terug naar de pagina
Heb je vragen? Bel 070 - 3643070 of mail ons!

Operatie Steenbreek Scheveningen: Ruil tegels om voor gratis planten

water
scheveningen

Deel pagina:

Operatie Steenbreek Scheveningen: Ruil tegels om voor gratis planten

Kom woensdag 10 oktober, de Dag van de Duurzaamheid, tegels inruilen voor gratis plantjes tijdens de Duurzaamheidsmarkt bij basisschool Het Volle leven in Scheveningen. 

De initiatiefnemers willen graag een groenere buurt. Zo’n actie ondersteunen we natuurlijk graag. 

Wil je ook een groenere (gevel) tuin waar het regenwater sneller weg kan? Kom dan langs met je tuintegels. Van 9.30-14 uur staat het team van Operatie Steenbreek voor je klaar om je tegels in ontvangst te nemen. Nodigen jullie al jullie vrienden/klanten/buren uit? Hoe meer tuintegels we ophalen en planten we kunnen weggeven, hoe beter. 

Groen is gezond!
Een betegelde tuin is lekker praktisch; weinig onderhoud en altijd klaar voor het nieuwe seizoen. Maar al die tegels hebben een negatieve impact op de leefomgeving en biodiversiteit in Den Haag. Meer groen is gezond voor mens en dier, trekt vogels en vlinders aan en zorgt voor een prettiger leefklimaat. Reden genoeg om je tuin wat groener te maken dus. Met de actie ‘Operatie Steenbreek’ kan dat helemaal gratis! 

Duurzaam Den Haag trekt onder de noemer Operatie Steenbreek de wijk in met een grote kar vol planten, waarbij buurtbewoners hun tuintegels gratis voor planten kunnen inleveren. Vanaf 2015 hebben we al meer dan 76.000 tegels omgeruild voor planten. Op naar de 100.000!

Doe je mee? 
Kom woensdag 10 oktober tussen 9.30 uur en 14.00 uur naar het schoolplein van basischool Het Volle Leven in Scheveningen,  Seinpoststraat/Rijslag. Neem je tuintegels mee en ruil ze gratis in voor planten!

Voor- en Na-foto's
We zouden het leuk vinden om ‘voor en na’ foto’s te ontvangen! Maak je er een paar van je groene make-over? Die kun je mailen naar:edwin@duurzaamdenhaag.nl

Meer weten over het project Operatie Steenbreek? Lees hier verder!

Meer evenementen

Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 15.00 uur.

Stuur een bericht