Terug naar de pagina
Heb je vragen? Bel 070 - 3643070 of mail ons!

Informatieavond voor kleine VvE's in Konings- en Regentesseplein en omgeving

Waar: Daguerrestraat 16 Den Haag 2561 TT
energie
segbroek

Deel pagina:

Informatieavond voor kleine VvE's in Konings- en Regentesseplein en omgeving

Donderdagavond 12 september van 19.30-22.00 organiseert buurtteam Kopgroep 2030 een informatiebijeenkomst in zaal Copernicus, Daguerrestraat 16, voor de kleinere Verenigingen van Eigenaren (<10 woningen) in de buurt Konings- en Regentesseplein en omgeving. 

Op deze avond bespreken we de do’s en dont’s en de kansen bij het proces van verduurzamen van gemeenschappelijk woonbezit. Daarnaast delen we graag onze ideeën en geven jullie een korte handleiding mee naar huis van een succesvol 10 stappenplan. Andere buurtinitiatieven in onze wijk presenteren wat zij voor jullie in dit proces zouden kunnen betekenen, zoals de Groene Regentes, HOOM en 070 Energiek.

Pak je kans!

De huidige druk die de overheid legt om de komende decennia alle woningen energieneutraal te maken,  biedt VvE’s een mooie kans om de zaken rond de organisatie van een VvE en het proces van verduurzamen op orde te krijgen. In veel gevallen, bij een goed georganiseerde VvE, hoeft dit niets extra’s te kosten. Je moet natuurlijk wel realistisch plannen. Niet alle maatregelen zijn haalbaar en vaak ook niet nodig. 

Wij vertellen je hoe je dit zou kunnen aanpakken! Wij zullen je waar mogelijk de juiste weg wijzen en je in contact brengen met de organisaties in de wijk die zich hier mee bezig houden. We willen ook graag weten aan welke ondersteuning jullie het meest behoefte hebben. 

Kopgroep 2030

Wij zijn “Kopgroep 2030” van Koning tot Regentes,  een nieuw buurtinitiatief dat buurtbewoners van het Konings - en Regentesseplein en omgeving zo goed mogelijk probeert te informeren en waar nodig te mobiliseren voor een meer duurzame toekomst.  We doen dat in samenwerking met Duurzaam Den Haag, de Gemeente Den Haag en bestaande buurtinitiatieven. 

Als buurtbewoner beslis je altijd zelf welke weg je wilt bewandelen, maar het helpt als iemand je in de juiste richting wijst. Wij hopen dat dit de kleinere VvE’s in de buurt zal stimuleren om nu te starten met het verduurzamen van hun woning. Voor diegene die al gestart zijn geven we tips over hoe je het project tot een succes kan brengen.  Er liggen momenteel  veel kansen voor de kleine VvE’s om dit juist nú te verwezenlijken.

Aanmelden via: rene.lherminez@gmail.com

Programma

  1. Welkom en introductie                                                                                                   
  2. Het ontstaan van het plan om VvE’s in de wijk een helpende hand te bieden          
  3. De do’s en don’ts van verduurzamen door kleine VvE’s
  4. Buurtinitiatieven                                                                                                                          
  5. Financieringsmogelijkheden                                                                                          
  6. Discussie: Wat zijn de wensen van VvE’s in de buurt als het gaat om ondersteuning
  7. Conclusie en afsluiting               

Heb je vragen voor Kopgroep 2030? Mail naar kopgroep2030@gmail.com

Evenement website

Meer evenementen

Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 15.00 uur.

Stuur een bericht