Terug naar de pagina
Heb je vragen? Bel 070 - 3643070 of mail ons!

Workshops Composteren en Wormencompostbak opzetten

Deel pagina:

24 jun. 10:00 - 24 jun. 12:30
Workshops Composteren en Wormencompostbak opzetten

Zelf composteren dichtbij huis

Als je een moestuin(tje) hebt dan weet je dat als je heb geoogst je ook iets terug moet geven aan de bodem om deze vruchtbaar te houden. Vaak zal dat compost zijn, die je koopt of ergens afhaalt.
Maar het kan makkelijker: zelf composteren! Leer hoe je compost kunt maken voor iedere situatie! Van een klein balkon tot grote stadstuin.

Composthoop of -vat

De meest gebruikelijke manier van composteren is met een composthoop. Maar dat heb je veel groenresten voor nodig en dat heb je in een kleine tuin vaak niet. Een compostvat werkt al wat makkelijker met kleine hoeveelheden, maar is niet altijd productief.

Een wormcompostbak werkt voor zowel grote als kleine hoeveelheden en ook een deel van de keukenresten gaat een deel prima in de wormencompostbak. Deze wormen werken het klokje rond om onze resten om te zetten naar een prima compost voor uw kamerplanten, balkonbakken en (groente)tuin.

Er komt wat theorie aan bod, maar we kijken vooral naar de praktijk van het bouwen van een wormencompostbak aan de hand van enkele voorbeelden. Een bak is al eenvoudig te maken van een houten kist of enkele grote emmers of cementkuip. 

Wat: Workshops Composteren en Wormencompostbak opzetten
Waar: Eetbaarpark. Zuiderpark
Wanneer: 24 jini, van 12:00 tot 12:30 uur

Meer info: http://www.permacultuur.nu

Meer evenementen

Operatie Steenbreek Actie in Bezuidenhout
14 jun

Operatie Steenbreek Actie in Bezuidenhout

Heb jij (tuin)tegels over en wil je meehelpen Den Haag te vergroenen? Zet 14 juni in je agenda. 

Lees verder