Terug naar de pagina
Heb je vragen? Bel 070 - 3643070 of mail ons!

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen een meerjarenonderhoudsplan en meerjarenduurzaamheidsplan?

Een meerjarenonderhoudsplan is gericht op het in stand houden van het gebouw in de staat zoals het bij ontwerp bedoeld was. Een meerjarenduurzaamheidsplan voegt hier aanvullende woonwensen aan toe die gericht zijn op het verhogen van het wooncomfort en het verlagen van de energierekening. Door slim om te gaan met reeds gepland onderhoud kun je tegen (veelal geringe) meerkosten gebruik maken van deze onderhoudsmomenten om duurzame maatregelen toe te passen. Denk bijvoorbeeld aan het aanleggen van dakisolatie op het moment dat het dak onderhoud toch al uitgevoerd wordt.

Het nadeel van deze manier is dat je pas duurzame maatregelen toepast op het moment dat het onderhoud is gepland. Je kunt er daarom ook voor kiezen om dit naar voren te halen en met behulp van financiering nu al te profiteren van de voordelen van duurzame maatregelen zoals bijvoorbeeld verbeterde (geluids)isolatie, een beter leefklimaat en lagere energiekosten.

Welke mogelijkheden heb ik met mijn VvE om onze plannen te financieren?

Voor grote en kleine VvE’s zijn er mogelijkheden tot het aanvragen van financiering. Voor kleine VvE’s (tot maximaal 9 appartementen) is er het Duurzaamheidsfonds. Voor grotere VvE’s is er vaak sprake van maatwerkfinanciering die wordt begeleid door een professional. Meer informatie over financiering vind je hier.

Waar vind ik bedrijven die mij kunnen helpen?

We hebben alvast een start gemaakt door een overzicht samen te stellen. Heb je goede ervaring met een Haagse aanbieder die nog niet op het overzicht staat? Laat het ons weten zodat we de lijst kunnen aanvullen. Zo help je andere VvE’s om snel toegang te krijgen tot het beste advies en goede producten.

Waar vind ik subsidies?

Op de aanleg van dak- en vloer isolatie, een groen dak en op het maken van een meerjaren-duurzaamonderhoudsplan kun je als VvE subsidie aanvragen bij de Gemeente Den Haag.

Voor een volledig overzicht van de subsidiemogelijkheden kun je terecht op de energie-subsidiewijzer.

Waar kan ik subsidie voor krijgen?

Onder andere voor de aanleg van dak- en vloerisolatie, voor een groen dak en voor het maken van een meerjarenduurzaam onderhoudsplan kun je als VvE een subsidie aanvragen. Voor een volledig overzicht van de subsidiemogelijkheden kun je terecht op de energie-subsidiewijzer.

Hoe ziet het stappenplan eruit?

Stap 1: Schrijf je VvE in op www.duurzaamdenhaag.nl/vveactie
Stap 2: Doe de gratis energiescan voor je woning of de hele VvE en krijg inzicht in welke maatregelen u het beste kunt nemen
Stap 3: Vindt meer informatie over de stappen die je samen kunt zetten
Stap 4: Lever je duurzaamheidsplan in en doe mee aan de wedstrijd om prijzen te winnen waaronder de hoofdprijs van €10.000 om de plannen uit te voeren.

Wat moet er in het duurzaamheidsplan staan?

In het duurzaamheidsplan moet je minimaal de volgende elementen opnemen:

  • Contactgegevens van de VvE.
  • Beschrijving van de duurzaamheidsmaatregelen die jouw VvE gaat nemen.
  • Beschrijving van de effecten die deze duurzaamheidsmaatregelen gaan creëren.
  • Beschrijving van de manier waarop je als VvE tot de duurzaamheidsmaatregelen bent gekomen.

Alle ingeleverde plannen worden door een kundige jury beoordeeld op inhoud en haalbaarheid. Hoe concreter u de plannen dus kunt omschrijven hoe groter de kans op een positieve waardering van de jury.

Hoe schrijf ik mijn VvE in?

Je schrijft je VvE in op www.duurzaamdenhaag.nl/vveactie door het online inschrijfformulier in te vullen en op de button “inschrijven” te klikken.

Waar vind ik de scan?

De scan vind je hier.

Wat zijn de actievoorwaarden van de wedstrijd?

De actie is open voor alle VvE’s in Den Haag. Een volledige beschrijving van de actievoorwaarden is hier te vinden. 

Hoe worden de inzendingen beoordeeld?

Alle inzendingen worden door een kundige jury beoordeeld op inhoud en haalbaarheid. Hoe concreter de plannen dus zijn omschreven, hoe groter de kans op een positieve waardering van de jury.

Wat is het verschil tussen inschrijving en deelname aan de wedstrijd?

Je kunt jouw VvE inschrijven en toegang krijgen tot de gratis energiescan en informatie zonder dat je met je VvE meedoet aan de wedstrijd. Je neemt deel aan de wedstrijd door een duurzaamheidsplan in te leveren.

Hoe lang duurt de actie?

De duurzaamheidsplannen kun je tot en met 1 april 2018 inleveren.

Op 16 april 2018 worden de winnaars van de prijzen bekendgemaakt.

 

Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 15.00 uur.

Stuur een bericht