Terug naar de pagina
Heb je vragen? Bel 070 - 3643070 of mail ons!

Duurzame evenementen

Ook uw event verduurzamen?

Deze pagina is niet geüpdate sinds 2015Jaarlijks trekken veel bezoekers naar Den Haag voor evenementen, denk bijvoorbeeld aan het WK Hockey, Night at the Park, North Sea Regatta, de Tong Tong Fair, Milan festival, Life I Live. Ook congressen zoals Nucleair Security Summit en andere grote events vinden onze stad een uitermate geschikte locatie.

In Den Haag worden ook veel events georganiseerd door bewoners en lokale organisaties. Vaker krijgen wij van organisaties het verzoek om ideeën te geven voor het verduurzamen van hun event.

Het duurzaam organiseren van evenementen lijkt steeds meer event organisatoren aan te spreken. Niet alleen voor de verminderde milieu impact, maar ook de waardering die wordt gekregen door bezoekers en andere belanghebbenden.

Duurzaam organiseren van je event betekent dat rekening wordt gehouden met verschillende aspecten, zoals de locatie, het vervoer, de catering, het gebruik van energie, afval(verwerking) het gebruik van water, toeleveranciers, (her)gebruik van materialen etc. Ook omgevingsfactoren worden meegenomen, zoals geluidshinder en eventuele overlast voor de buurt.

Om de impact op het milieu te verlagen zal je dus gedurende de gehele organisatie van je event rekening moeten houden met deze facetten. Wij kunnen je daarmee helpen.

Tips:

Duurzame Haagse activiteiten

Bekijk alle activiteiten

Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 15.00 uur.

Stuur een bericht