Terug naar de pagina
Heb je vragen? Bel 070 - 3643070 of mail ons!

8 en 9 september: Nieuwe Energie Bootcamp

Test je Haagse Krach!

Deel pagina:

8 en 9 september: Nieuwe Energie Bootcamp

Blok hem alvast in je agenda: in het weekend van 8 en 9 september kun je meedoen aan de Nieuwe Energie Bootcamp! Op 8 september staan we op het Escampfestival en op 9 september op Het Circus. Ervaar op een speelse manier welke energie jij in je hebt en ontdek de kracht van gezonde, schone energie.

Zweten is weten! 
In de Bootcamp-tent zijn verschillende gratis activiteiten te doen waarbij je zelf energie kunt opwekken en meer te weten krijgt over hoe je energiezuinig(er) kunt leven. Fiets een smoothie bij elkaar of laat een foto maken door te springen en zo energie te verzamelen. Of draai aan het rad van fortuin en maak kans op duurzame prijzen! Ook de minder sportievelingen kunnen zich goed vermaken en zien hoe je pannenkoeken bakt op een inductie kookplaat (en hoe ze proeven!).

Energiecoaches
Wat is energie nu eigenlijk?  Hoeveel verbruik je zelf en hoeveel verbruikt je huis? Hoe verhoudt een kilometer fietsen zich tot het opwarmen van magnetronmaaltijd? En hoe zorg je ervoor dat je energie zo efficiënt mogelijk wordt ingezet? De energiecoaches staan voor je klaar om je antwoorden en tips te geven. En ze leggen je uit hoe het zit met duurzame energiebronnen, zoals wind en zon. Hoe kunnen we daar in Den Haag gebruik van maken en hoe kan je dit toepassen in je eigen huis?

Groen
Met nieuwe, schone energie maak je je woning en de buurt gezond en klaar voor de toekomst. Daar speelt ‘groen’ ook een belangrijke rol bij. Een groene buurt draagt bij aan een betere berging van regenwater, maar zorgt ook voor een schonere lucht door fijnstof op te vangen. Tijdens de Nieuwe Energie Bootcamp vertellen we je meer over Operatie Steenbreek, waarmee je gratis tuintegels kunt inwisselen voor planten!

Festivalsfeer
In het weekend van 8/9 september staat het Nieuwe Energie Bootcamp op twee festivals:

  • zaterdag 8 september: Escampfestival in Escamp  Het Escampfestival wordt georganiseerd in het Zuiderpark met als thema: het grootste tuinfeest van Den Haag. Er is live muziek, er zijn hapjes en drankjes en je kunt meedoen met verschillende workshops. Bezoek de Nieuwe Energie Bootcamp tussen 12 en 17 uur en doe gratis mee voor tips en prijzen!
  • zondag 9 september: festival Het Circus in het Regentesse-/Valkenboskwartier
    Deze vierde editie van Het Circus vindt plaats in wijkpark de Verademing. Op het ‘Nieuwe Energie Bootcamp’-terrein staat een tent waar je op zondag van 12 tot 18 uur welkom bent om gratis mee te doen met de Bootcamp. Let op: Het Circus start al op vrijdag 7 september, maar de Nieuwe Energie Bootcamp is er alleen op zondag. Ga naar de website van Het Circus voor meer informatie over het festival. 

Meer info?
Wil je meer weten over het festival of heb je zelf een leuk idee? Stuur dan een berichtje naar info@duurzaamdenhaag.nl


Nieuwe Energie en Groen in de buurt
In drie Haagse buurten gaan we de komende tien jaar, samen met bewoners, aan de slag met het verduurzamen van hun buurt. Het Regentesse-/ Koningsplein en de straten daaromheen maken samen met de Noordpolderbuurt/Molenwijk en Moerwijk-Oost deel uit van deze buurten. Meer weten over het project? Lees hier verder

Meer projecten