Groen

Langste geveltuin van Europa

Wat doe jij al om jouw straat te vergroenen?

Wij gaan in de Noorderbeekdwarsstraat de langste geveltuin van Europa aanleggen! Op zaterdag 9 april en zaterdag 14 mei steken we samen met alle bewoners de handen uit de mouwen. Voor de tegels die je die dag bij ons inlevert, krijgen zij gratis plantjes terug. Woon jij in de Noorderbeekdwarsstraat? Doe ook mee!

We leggen door de hele straat geveltuinen aan om de straat beter bestand te maken tegen de hevige regenbuien die klimaatverandering met zich meebrengt. Als je al die gevels bij elkaar optelt, krijg je de langste geveltuin van Europa! Je kunt ook tegels uit jouw achtertuin omruilen voor gratis plantjes. Hoe meer groen in de buurt, hoe beter.

Waarom is dit zo belangrijk?

Klimaatverandering leidt onder andere tot drogere en hete zomers met tegelijk zware regenval in korte tijd. ‘s Winters valt er juist weer langdurig regen. Bij extreme neerslag is er een risico op wateroverlast zoals ondergelopen kruipruimtes, kelders en straten. Regenwateroverlast, maar ook hittestress, zijn in de Noorderbeekdwarsstraat en in de rest van Den Haag actuele problemen.

Tegels eruit, planten erin

Daarom helpen wij bewoners om hun tuin, straat of buurt te vergroenen met Operatie Steenbreek. Dat kan bijvoorbeeld door het aanleggen van geveltuinen of het onttegelen van achtertuinen en (school)pleinen. De tegels vervangen we door inheemse en biologische planten. Inheemse planten zijn een bron van voedsel en een fijne schuilplaats voor verschillende vogels, vlinders en insecten. Dit maakt de stad een fijne omgeving voor dier en mens.

Ik help je graag
Edwin Cornelissen
"Bij mij kun je terecht voor: Operatie Steenbreek en alles rondom groen, water en natuur."
Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 15.00 uur.

Stuur een bericht