Terug naar de pagina
Heb je vragen? Bel 070 - 3643070 of mail ons!

Haagse Krach 1000 - Grootste participatiebijeenkomst over duurzaamheid ooit gehouden (Afgerond in 2015)

Bekijk hier de resultaten

Deel pagina:

Haagse Krach 1000 - Grootste participatiebijeenkomst over duurzaamheid ooit gehouden (Afgerond in 2015)

Zaterdag 31 oktober 2015 was een bijzondere dag: ruim 700 Haagse bewoners en ondernemers kwamen samen in de Fokker Terminal om te praten over de stad. Hoe maken we Den Haag mooier, groener en leefbaarder? Uit deze grote brainstorm kwamen tientallen concrete ideeën. In 2016 heeft het team van Duurzaam Den Haag deze plannen begeleid.

31 oktober: Haagse duurzaamheid in beweging gezet

De HK1000 werd op 31 oktober georganiseerd door Duurzaam Den Haag, een grote groep vrijwilligers en partners. Zij geloven dat mensen de drijvende kracht zijn achter de duurzame ontwikkeling van de stad. Dat noemen zij Haagse Krach.

In de Fokker Terminal stonden 100 tafels met daar aan 10 personen, waar iedereen zijn of haar dromen over een mooier Den Haag deelden. De deelnemers werden door dialoogbegeleiders (studenten van de Haagse Hogeschool) geholpen om van deze dromen concrete ideeën te maken waar ze zelf mee aan de slag kunnen.

De HK1000 was een megaparticipatiebijeenkomst met veel bevlogen, betrokken bewoners en ondernemers. Goede ideeën vlogen over en weer. Het resultaat: tientallen concrete ideeën en projectgroepen die zich inzetten om Den Haag nog duurzamer, leefbaarder en mooier te maken, zoals het fiets recycleplan, DeBatMobiel en de HK100 in de wijk.

Duurzaam Den Haag directeur Heleen Weening over deze bijzondere dag:

“Ik was erg onder de indruk van de grote energie die er loskwam en het krachtige van de beweging. Daarnaast werd ik ontroerd door de kleine, persoonlijke ontmoetingen die mensen met elkaar hadden. „


Follow-up HK1000

Een follow-up team van DDH-medewerkers heeft in 2016 de deelnemers van de HK1000 ondersteund bij de uitvoering van deze ideeën. Het team organiseerde verschillende bijeenkomsten en workshops. Ook koppelde ze bewoners en ondernemers aan overheden en grote bedrijven om de plannen te realiseren. Bekijk de initiatieven & projecten van de HK1000 follow-up.

Partners 

De HK1000 werd mede mogelijk gemaakt door o.a. Fonds 1818, HTM, Eneco, Rabobank, Staedion, De Haagse Hogeschool, Haag Wonen, ROC Mondriaan, Resto VanHarte, Fokker Terminal, Ministerie BZK, Opmeer Drukkerij bv, Lekker Nassuh, Haag Events en Tuincentrum Ockenburg.

Bekijk de foto's

De Haagse Krach 1000 werd georganiseerd door Duurzaam Den Haag in co-creatie met de stad dankzij een grote groep vrijwilligers. Bekijk de foto’s en het sfeerverslag:


Meer over dit projectMeer projecten